De tien geboden van de pokeretiquette

Stéphane Allard
De kapitein van het Golden Team, Stéphane ‘Stefal’ Allard, staat bekend als een echte gentleman aan de pokertafels. Hij raadt iedereen aan om zich aan een vooraf vastgestelde bankroll of budget te houden om poker mee te spelen. Vermits onaangename financiële verrassingen op die manier vermeden worden, is dit een enorme hulp op mentaal vlak en we raden dan ook iedereen aan zijn raad op te volgen.
 

Respect aan de pokertafel, of een gebrek hieraan, is echter een groeiend probleem. Geen enkele pokerspeler, zelfs niet onze kapitein, is volledig immuun tegenover tilt en andere problemen die te maken hebben met het mentale aspect in poker. We moeten echter onthouden dat we een spel spelen waar we van houden, los van het feit of we het als hobby, een extra inkomen of als beroep spelen (en ook al krijgen we soms te maken met tegenslag).

In dit verband raadt Stefal ons een artikel aan van Nolan Dalla, een beroemd pokerauteur en de World Series of Poker (WSOP) Media Director, getiteld ‘The Ten Commandments of Poker Etiquette’ (de tien geboden van de pokeretiquette). Hoewel dit artikel vooral geschreven is op basis van zijn ervaringen in livepoker, kan het ook eenvoudig toegepast worden op online poker.

Het gaat er vooral om te onthouden dat spelers poker spelen voor een van twee redenen: voor entertainment en om geld te verdienen. Beide groepen hebben elkaar nodig.

Als je tot de tweede groep behoort, moet je onthouden dat de eerste groep bestaat uit spelers zonder wie de pokereconomie in elkaar zou storten. Wanneer ze niet af en toe zouden winnen of, erger nog, het niet naar hun zin hebben, zouden ze zeker niet terugkomen. Indien ze bekritiseerd worden of uitgescholden, hebben ze helemaal geen zin meer om nog te spelen.

Als je tot de eerste groep behoort, moet je de gulden regel in gedachten houden: behandel anderen zoals je zelf behandeld zou willen worden – dit is noodzakelijk om poker gezond te houden.
Stefal noemt Dalla’s artikel een goed artikel om “over te mediteren” en wij kunnen ons daar prima in vinden. Wij bevelen het volledige artikel, dat bestaat uit tien geboden die eenvoudig te volgen zijn en de pokerervaring van jouw medespeler sterk zullen verbeteren, ten volste aan.

Enkele voorbeelden:

  • Neem geen onnodig grote hoeveelheden tijd voor elke beslissing
  • Vertel geen bad beat stories, onthoud hoeveel geluk je hebt – als dit soort situaties zich op de lange termijn voordoet, verdien je hier geld aan
  • Schuif de schuld voor jouw ongeluk niet in de schoenen van de dealer of the random card generator
  • Als je een pro bent, gedraag je dan ook zo

Klik hier om Nolan Dalla’s “Ten Commandments of Poker” te lezen.

Klik hier om je te registreren bij goldenpalace.be en een gratis bankroll van 5 euro te ontvangen om zelf poker mee te spelen.

cookies
adx