100K Challenge: ontdek onze populairste antwoorden

05.09.2016

Net als vorig jaar lanceerden we samen met de start van het Jupiler Pro leagueseizoen onze uitdagende promotie “€100.000 Challenge”. Tijdens de hele maand augustus nodigden we spelers uit om hun antwoord in te sturen op zes vragen over de JPL. Nu de inschrijvingen afgelopen zijn, delen we onze populairste antwoorden. Bekijk het overzicht hieronder voor enkele interessante inzichten!

Club Brugge lijkt een grote indruk nagelaten te hebben op veel deelnemers. De regerende kampioen wordt getipt om twee titels na elkaar te behalen door bijna 40% van de deelnemers. Brugge voelt wel de hete adem van RSC Anderlecht, met bijna 39%. Andere grote ploegen zoals KAA Gent, Standaard Luik en KRC Genk blijven outsiders met alledrie minder dan 7%.

Als het Club Brugge is dat opnieuw de JPL-titel wint, dan zullen ze 60 doelpunten gemaakt hebben tegen het einde van het seizoen, een gemiddelde van 2 per wedstrijd. Dat is tenminste het gemiddelde van alle antwoorden die we binnenkregen. 60 lijkt alvast wel een goeie schatting, als we het aantal goals van de drie meest scorende teams erbij halen: 64 (Club Brugge), 56 (KAA Gent) en 55 (KV Oostende). Een eigenaardige bevinding is dat spelers die denken dat Standard Luik kampioen wordt, het meest scorende team slechts 41 goals zien maken.

KAS Eupen mag dan de promotie naar de hoogste divisie mogen maken hebben, de meeste spelers geeft het niet al te veel kans dat het daar langer dan een seizoen blijft. Meer dan een derde van de antwoorden die we ontvingen, wijzen op een degradatie voor de nieuwkomer. Westerlo en Moeskroen-Péruwelz zitten ook in de gevarenzone, samen worden ze ook door één op drie spelers getipt als ploeg die zal degraderen met elk zo’n 16% van de antwoorden.

Vorig seizoen maakte “Zebra” Jérémy Perbet 17 doelpunten voor Sporting Charleroi, wat hem toen tot topschutter kroonde. Hij kan best nog steeds meedingen naar de topschuttersplek, al zal het nu voor KAA Gent zijn, maar we zijn er natuurlijk nog maar aan begonnen! Wie er ook het meeste doelpunten maakt op het eind, onze spelers denken dat het er 18 zullen zijn, wat een solide gok lijkt.

Met 50 waren onze spelers zacht toen we vroegen we vroegen hoeveel tegendoelpunten de laatst geplaatste ploeg zou krijgen. Oud-Heverlee Leuven, de ploeg die vorig jaar zakte, liet er 53 binnen in het seizoen 2015-2016, dus 50 zou aan de lage kant kunnen zijn. Het is ook vrij opvallend dat zowel Westerlo en Waasland-Beveren meer tegendoelpunten incasseerden dan degraderende ploeg OHL, met respectievelijk 59 en 57 punten.

Op 23 oktober verwelkomt Club Brugge de hevige rivalen van RSC Anderlecht voor hun eerste strijd van het seizoen. We vroegen onze spelers wie zou winnen, en meer dan de helft van de antwoorden (52,13%) wijst op een overwinning van de huidige kampioen. Krap meer dan een kwart van de antwoorden gaf de overwinning aan Anderlecht, terwijl de overige antwoorden logischerwijs op een gelijkspel gokten.

De populairste eindscore die geraden werd, is 2-1 met bijna 27%. Ongeveer half zoveel spelers voorspellen het omgekeerde, of 1-2. Een 1-1-gelijkspel lijkt minder waarschijnlijk volgens de gemiddelde antwoorden van onze spelers. Ook belangrijk om te onthouden hier: vorig jaar was de klassieker Club Brugge – RSC Anderlecht een heel onevenwichtige zaak, met 1-4 in het reguliere seizoen en 4-0 in de play-offs.

Zo antwoordden onze spelers dus gemiddeld! Herken je je eigen antwoorden in dit overzicht? Zijn je antwoorden ver verwijderd van het gemiddelde in bepaalde vragen? We zullen de antwoorden pas te weten komen op het eind van het seizoen volgend jaar... Tot die tijd kan alles gebeuren!

Klik hier voor onze €100.000 Challenge infografiek!

Archieven en ander nieuws