Bekerfinales: Duitsland en Engeland

12.05.2021

De nationale competities over heel Europa zijn bijna aan hun ontknoping toe, tijd dus om je inzet te plaatsen nu het nog kan! Met het einde van de reguliere competitie in zicht is het ook tijd voor de bekerfinales. Deze week kunnen we uitkijken naar de bekerfinales in Duitsland en Engeland, twee van 's werelds zwaarste voetbalcompetities.

In de Duitse bekerfinale, in de volksmond de DFB-Pokal genoemd, staan er met RB Leipzig en Borussia Dortmund twee ploegen uit de Bundesliga tegenover elkaar. In Engeland wordt de FA Cup finale uitgevochten tussen twee teams uit de Premier League: aan de ene kant Chelsea, dat ook de finale van de Champions League speelt, aan de andere kant Leicester City. Weet jij op wie je gaat inzetten?

DFB-Pokal: RB Leipzig - Borussia Dortmund (donderdag 13 mei, 20.45 uur)

De DFB-Pokal gaat dit jaar ofwel naar Leipzig in het oosten van Duitsland, ofwel naar Dortmund in het westen. Beide teams kennen elkaar al jarenlang als concurrenten in de Bundesliga. RB Leipzig staat momenteel tweede in de nationale competitie. Het telt 6 punten voorsprong op Borussia Dortmund, dat vierde staat.

De laatste keer dat beide teams elkaar ontmoetten was nog maar vorige week. Toen won Borussia Dortmund met 3-2. Bekerwedstrijden vereisen vaak echter een heel andere instelling, want het is alles of niets direct vanaf de aftrap. Leipzig plaatste zich voor de finale na winst in de verlengingen tegen Werder Bremen. Dortmund versloeg Holstein Kiel met 5-0.

Geen duidelijke winnaar na 90 minuten? @3.20 zegt dat er verlengingen komen!

Zet nu in op de DFB-Pokal!

Gelieve op te merken dat de bovenstaande odds gewijzigd kunnen zijn tussen het publiceren van dit artikel en het moment dat je inlogt op de pagina voor sportweddenschappen.

FA Cup: Chelsea - Leicester City (zaterdag 15 mei, 18.15 uur)

Zowel Chelsea als Leicester City hebben een uitzonderlijk seizoen achter de rug in de Premier League. Op dit moment staat Chelsea derde en Leicester vierde in het klassement: daarmee hebben beide teams uitzicht op Europees voetbal volgend seizoen. Chelsea speelt dit jaar zelfs de finale van de Champions League tegen een ander team uit de Premier League, Manchester City.

Er bestaat geen twijfel over dat Chelsea zowel voor de FA Cup als de Champions League zal gaan. De ploeg uit Londen slaagde er in zijn reeks van de FA Cup in om Manchester City, concurrent en tegenstander in de Champions League-finale, te verslaan. Leicester zou echter wel eens meer kunnen snakken naar de overwinning, want het krijgt dit seizoen maar deze ene kans op een prijs. Een Engelse bekerfinale als deze staat garant voor spektakel!

Leicester wint de Cup tegen Chelsea zou een slimme weddenschap kunnen zijn @3.60!

Zet nu in op de FA Cup!

Gelieve op te merken dat de bovenstaande odds gewijzigd kunnen zijn tussen het publiceren van dit artikel en het moment dat je inlogt op de pagina voor sportweddenschappen.


Archieven en ander nieuws