Champions League en Europa League speeldag 5: de grootste wedstrijden

27.11.2019

Speeldag 5 in de Champions League en Europa League brengt ons heel wat spannende wedstrijden tussen zowel Europese grootmachten als underdogs. Laten we dieper ingaan op enkele van die boeiende ontmoetingen en zien of er weetjes te vinden zijn voor betere weddenschappen!

Barcelona – Borussia Dortmund (woensdag, 27 november)

Deze beladen wedstrijd zet twee zwaargewichten die alles in zich hebben om tot diep in het toernooi door te dringen tegenover elkaar. Barcelona mag dan misschien wel de meer roemruchte grootmacht zijn, Borussia Dortmund heeft wel het voordeel dat het de wedstrijd ingaat vanuit een underdogpositie. Op papier stoten beide ploegen wellicht door naar de volgende ronde, maar alleen een overwinning garandeert zoveel. De heenwedstrijd van deze topper, op speeldag 1, eindigde in een scoreloos gelijkspel. In een gevecht voor groepsdominantie zou een overwinning tegen een rechtstreekse tegenstander zowel een teken van opluchting als vertrouwen kunnen zijn. Hou er wel rekening mee dat Barça thuis een zware taak is…

Statistieken

  • Onderlinge wedstrijden (3 vorige ontmoetingen): 1 overwinning voor Barcelona, 0 overwinningen voor Borussia Dortmund, 2 gelijke spelen
  • Gemaakte doelpunten (3 vorige ontmoetingen) Barcelona 3, Borussia Dortmund 1
  • Vormpeil Barcelona (alle competities): winst-verlies-gelijk-winst-winst
  • Vormpeil Borussia Dortmund (alle competities: winst-verlies-winst-winst-winst-verlies-gelijk

Overweeg thuiswinst voor Barcelona met 2-1 @7.80!

Saint-Étienne – KAA Gent (donderdag, 28 november)

In deze interessante wedstrijd staat er voor beide teams veel op het spel. Saint-Étienne moet absoluut winnen als het nog iets van zijn Europese campagne wil maken. De Buffalo’s van hun kant gaan naar de volgende ronde als ze niet verliezen. Bij winst komen ze zelfs aan de leiding van hun groep, waarin ook Wolfsburg en Olexandriya spelen. Saint-Étienne heeft al op vijandelijk terrein bewezen niet bang te zijn om zijn kans te slaan door tweemaal te scoren in de heenwedstrijd. Gent mag zich dus nog niet in de handen wrijven. Kunnen de Belgen hun slechte uitreputatie van zich afschudden met een verdiende overwinning?

Statistieken

  • Onderlinge wedstrijden (1 vorige ontmoeting): 0 winst voor Saint-Étienne, 1 winst voor KAA Gent, 0 gelijke spelen
  • Gemaakte doelpunten (1 vorige ontmoeting) Saint-Étienne 2, KAA Gent 3
  • Vormpeil Saint-Étienne (alle competities): gelijk-winst-gelijk-winst-gelijk
  • Vormpeil KAA Gent: winst-winst-winst-verlies-gelijk

Zet in op de Belgische ploeg: kies voor ‘KAA Gent & Totaal Over: 2,5’ @4.60!

Bekijk zeker ook het wedaanbod op de andere Belgische ploegen in de prestigieuze clubcompetities van Europa (Galatasaray – Club Brugge! Vitória Guimarães – Standard Luik!), en ook op de andere wedstrijden in de Champions League en Europa League en op eender welk ander sportevenement. Bekijk onze sportwedpagina om alles te ontdekken en begin maar geld te verdienen met je sportkennis!

Trouwens: wist je dat je al je eerste weddenschappen kan winnen, helemaal gratis? Registreer je nu en vraag je welkomstbonus van €5 aan om ons sportwedaanbod uit te proberen. Wanneer je de smaak van te winnen te pakken zal je je eerste storting willen maken met onze bonuscode GPSPORTS, die jou een insurance bet zal geven. Dankzij deze code kan je je verliezende weddenschap tot €40 terugbetaald krijgen!


Archieven en ander nieuws