Champions League finale: Manchester City – Chelsea

28.05.2021

Dit weekend krijgen we de ontknoping van 's werelds meest prestigieuze clubvoetbalcompetitie. In de Champions League-finale van dit jaar krijgt de Engelse grootmacht Manchester City met Chelsea een rivaal uit de Premier League tegenover zich. Spektakel gegarandeerd met deze twee ploegen in de finale!

De laatste Europese clubwedstrijd van het seizoen biedt sportwedders vanzelfsprekend enkele geweldige opties op succesvolle weddenschappen. Weet jij al hoe je gaat inzetten voor een winstgevend weekend? Laten we inzoomen op deze wedstrijd en zien waar de beste weddenschappen te vinden zijn!

Manchester City - Chelsea (zaterdag 29 mei, 21.00 uur).

Het is een hele trip geweest, de Champions League dit jaar. Enkele van de beste teams ter wereld werden uitgeschakeld door moedige underdogs. De kampioen van vorig jaar, Bayern München, kreeg niet de kans om zijn titel te verdedigen, en andere ploegen, zoals Paris Saint-Germain, bleven onder de verwachtingen.

Voor Manchester City was het voorbije voetbalseizoen weer erg succesvol. Het had de kampioenstitel in de Premier League al voor het einde van het seizoen op zak. Chelsea van zijn kant heeft nog geen prijs behaald. Slaagt het er in de finale in Porto, die wordt geleid door de Spaanse scheidsrechter Antonio Miguel Mateo Lahoz, in om een trofee te bemachtigen?

Zet nu in op de finale van de Champions League!

Achtergrondinformatie Manchester City

Niemand was dit seizoen bij machte om de machine van Manchester City in problemen te brengen. Zowel in de Champions League als in de nationale Premier League waren de Citizens op alle fronten dominant. Alleen de FA Cup moesten ze dit jaar aan zich voorbij laten gaan.

Als we de noteringen bekijken, is het ook Manchester City dat hier de overhand heeft. Maar zoals we in de Europa League-finale zagen, vertellen noteringen niet het hele verhaal. Geschiedenis, vorm, omstandigheden, puur geluk en nog veel meer: het telt allemaal mee voor een succesvolle weddenschap.

Op hun weg naar de finale hebben de Citizens een opmerkelijke vorm getoond. Ze maakten korte metten met Borussia Mönchengladbach (8e finales), Borussia Dortmund (kwartfinales) en Paris Saint-Germain (halve finales). Nu staat het podium voor Kevin De Bruyne klaar om zijn ploeg nogmaals naar de overwinning te leiden!

Pronostiek van de prof: KDB scoort het eerste doelpunt @7,60 zou een geweldige manier zijn om te beginnen!

Zet nu in op de finale van de Champions League!

Gelieve op te merken dat de bovenstaande odds gewijzigd kunnen zijn tussen het publiceren van dit artikel en het moment dat je inlogt op de pagina voor sportweddenschappen.

Achtergrondinformatie Chelsea

Chelsea is in geen enkele competitie waar het aan meedoet een "meeloper", maar lange tijd had het een beetje de status van underdog. Toch mooi van de Blues dus dat ze de Champions League-finale bereikt hebben! In de Premier League, waar beide finalisten elkaar goed genoeg kennen, won Chelsea dit jaar tweemaal.

Dit wijst erop dat de kansen voor Chelsea om de Champions League te winnen iets groter zijn dan de kansen ons misschien vertellen. Aan de andere kant had de ploeg uit Londen strafschoppen nodig in de vorige twee finales waaraan het deelnam. Als de Blues de titel winnen, zou het wel eens via strafschoppen kunnen gebeuren.

Net als hun tegenstander in deze finale, heeft Chelsea onderweg heel wat hindernissen overwonnen. Het versloeg de Spaanse kampioen Atlético Madrid (8e finales), de revelatie van het seizoen 2020-2021 Porto (kwartfinales) en tenslotte Real Madrid (halve finales). Hoe brengt Chelsea het vanavond ervan af?

Pronostiek van de prof: kies voor rust/einde: Manchester City/Manchester City' @2,90!

Zet nu in op de finale van de Champions League!

Gelieve op te merken dat de bovenstaande odds gewijzigd kunnen zijn tussen het publiceren van dit artikel en het moment dat je inlogt op de pagina voor sportweddenschappen.


Archieven en ander nieuws