Copa América: wat je moet weten

13.06.2019

Dit weekend krijgen we de aftrap van de Copa América, 's werelds oudste voetbalcompetitie voor landenteams. Sinds de eerste officiële editie in 1916 wordt in dit toernooi gestreden om de titel van beste voetbalnatie van Zuid-Amerika. Meer dan ooit zal het hele continent van 14 juni tot 7 juli 2019 voetbal ademen. Hier vind je alles wat je moet weten, samen met een aantal slimme weddenschapsvoorstellen!

Geschiedenis

De Copa América 2019 is de 46e editie van het oudste landentoernooi ter wereld. Dit evenement heeft de nogal vreemde traditie dat het op onregelmatige basis wordt gespeeld: van 2001 tot 2007 werd het om de 3 jaar gehouden, daarna om de 4 jaar met een 100-jarige jubileumeditie in 2016. Een andere traditie is het uitnodigen van gastlanden van andere voetbalbonden: Qatar neemt voor het eerst deel, en Japan keert terug na een eerste deelname in 1999. Voor het eerst in 30 jaar is Brazilië gastheer van het toernooi om zo de 100ste verjaardag van de eerste editie op Braziliaanse bodem in 1919 te vieren. In de Copa América Centenario van 2016, gespeeld in de VS, versloeg Chili Argentinië met strafschoppen nadat er noch tijdens de reguliere speeltijd, noch in de verlengingen werd gescoord.

Format

Na de honderdste verjaardag, die met 16 landen werd gespeeld, keert de Copa América terug naar zijn formaat van 12 landen - 10 uit Zuid-Amerika en 2 gastlanden uit Azië - verdeeld over 3 groepen A, B en C. In de groepsfase spelen alle teams één keer tegen elkaar; de eerste twee van elke groep gaan naar de knockoutfase. De overige plaatsen worden ingenomen door de best presterende landen op de derde plaats. Het toernooi eindigt met de finale op 7 juli. Lees verder en ontdek je beste opties voor dit episch voetbalfeest!

Groep A

Brazilië

@2.10

Bolivia

@57.50

Venezuela

@36.00

Peru

@22.50

In groep A hebben we met Brazilië niets minder dan een kandidaat voor de finale. De concurrentie in deze groep zal moeten strijden voor de tweede plaats, die recht geeft op deelname aan de knockoutfase. Peru lijkt de grootste favoriet voor de tweede plaats, maar verrassingen door Venezuela of Bolivia zijn in deze groep niet uitgesloten.

Met een wedstrijd tussen twee evenwaardige teams levert een inzet van €10 op 'Gelijkspel' in Venezuela - Peru je €30 op!

Nu Neymar afwezig is, kan een inzet op Gabriel Jezus als topscorer @7.10 een slimme zet zijn!

Groep B

Argentinië

@4.40

Colombia

@9.40

Paraguay

@31.50

Qatar

@78.00

Qatar mag dan wel de AFC Asian Cup gewonnen hebben, in het voetbalgekke Brazilië staat het voor een heel andere uitdaging. Argentinië met Lionel Messi is erop gebrand deze groep te winnen, maar moet op veel weerwerk rekenen van het Colombia van James Rodriguez. Ook outsider Paraguay is niet zomaar een meeloper en heeft voldoende capaciteit om de tweede plaats te ambiëren, mocht het boven zichzelf uitstijgen.

Vul je weekendweddenschap aan met een inzet op 'Copa América Groep B - Winnaar: Colombia' @2.65!

‘Rust/Einde: Gelijkspel/Argentinië' tegen Colombia kan je inzet vermenigvuldigen met 4,7!

Groep C

Uruguay

@7.60

Ecuador

@34.50

Japan

@45.00

Chili

@11.50

In groep C vinden we huidig kampioen Chili, dat zijn titel moet verdedigen tegen het nagelharde Uruguay. Aangezien beide landen als mogelijke outsiders voor eindwinst worden beschouwd, lijken Ecuador en Japan hier veroordeeld om onderling te strijden voor een goede derde plaats, waarmee ze in de knock-outfase zouden kunnen geraken. Hun onderlinge resultaat zou wel eens gevolgen kunnen hebben voor het verdere verloop van het toernooi…

Chili speelt opnieuw de finale is een interessante optie @4.70!

Valse start voor Uruguay tegen Ecuador? 'Correcte score: 1-1' kan €68 euro opleveren bij een inzet van €10!


Archieven en ander nieuws