Davis Cupfinale: voorbeschouwing

17.11.2019

De Davis Cup-finale, beschouwd als het wereldkampioenschap tennis, gaat van start! Van maandag 18 tot en met zondag 24 november vertegenwoordigen de beste tennissers ter wereld samen met hun nationale team hun land. Dit prestigieuze landentoernooi geeft ons een aantal interessante voorspellingsmogelijkheden. Laten we er daarom wat dieper op ingaan en kijken wat ons kan helpen om slimme weddenschappen te plaatsen!

De toernooiformule

18 landen uit de hele wereld wisten zich dit jaar te plaatsen voor dit evenement. Het toernooi begint met een groepsfase met 6 groepen van 3 landen, die één keer tegen elkaar spelen. De groepswinnaars gaan automatisch door naar de volgende ronde, een knockoutronde, waarin ze het ook opnemen tegen de 2 landen die als beste tweede eindigden. Alle wedstrijden worden gespeeld in een formule van ‘best-of-3’, dus de strijd zal hevig zijn omdat de nationale teams strategisch hun beste spelers naar voren brengen!

Groep A: Frankrijk, Servië, Japan en Servië

Frankrijk en Servië zullen hier wellicht strijden voor de overwinning. Servië heeft met de nummer 2 van de wereld, Novak Djokovic, de grootste troef in handen. Aan de andere kant kan Frankrijk rekenen op een meer samenhangend team van tennisspelers, zoals Gael Monfils en Jo-Wilfried Tsonga. Japan wordt meer beschouwd als meeloper, omdat het geen bekende spelers heeft die het verschil kunnen maken.

Frankrijk wint de Davis Cup levert nu €58 op bij een inzet van €10!

Groep B: Kroatië, Spanje, Rusland en Spanje

Ook deze groep zal een strijd worden tussen de twee landen die bekende spelers uit de huidige top 10 in de rangen hebben lopen, namelijk Rafael Nadal voor Spanje en Daniil Medvedev voor Rusland. Met deze zware tegenstand wordt het voor Kroatië moeilijk om hier iets te halen, ondanks het feit dat het land titelverdediger is.

Behaalt Kroatië voor het tweede jaar op rij goud @8.90 is een erg lucratieve inzet!

Groep C: Argentinië, Duitsland, Chili

Groep C lijkt alle kanten te kunnen uitgaan met uitstekende spelers bij zowel Argentinië, Duitsland als Chili. Als Diego Schwartzmann in vorm is, maakt Argentinië een goede kans om groepswinnaar te worden. Ook Duitsland zou wel eens voor een verrassing kunnen zorgen met onverwachte spelers zoals de revelatie op de US Open, Dominik Koepfer.

Ontvang €20 met een inzet van €10 op Argentinië als winnaar van Groep C @2.00!

Groep D: België, Australië, Colombia

De hoop van België zal afhangen van de prestaties van de aanvallende baseliner David Goffin, wiens eerdere prestaties tegen de beste ter wereld hem in 2017 naar een 7e plaats op de wereldranglijst brachten. Op dit moment is de top 10 net buiten zijn bereik. De Belg mag van de Australische herrieschopper Nick Kyrgios wel stevige tegenstand verwachten.

Steun onze delegatie met een slimme weddenschap op België als winnaar van Groep D @3.30!

Groep E: Kazachstan, Nederland, Groot-Brittannië

Groot-Brittannië kan rekenen op Andy Murray, Kazachstan op Mikhail Kukushkin, en Nederland op... Nee, Nederland is niet het sterkste team van deze groep. Als Andy Murray zijn beste tennis speelt, is de kans groot dat Groot-Brittannië het hier haalt. Maar Kazachstan heeft een meer evenwichtige selectie, dus het kan hier wel eens een felle strijd voor de groepsoverwinning worden.

De kansen mogen dan wel op een duidelijke overwinning voor Groot-Brittannië wijzen, maar wat dacht je van een inzet op Kazachstan als outsider @4.65?

Groep F: Italië, Canada, Verenigde Staten

Groep F is echt een open strijdveld, met 3 landen die over voldoende talent beschikken om ver te geraken als ze op hun best zijn. Italië rekent op zijn revelatie Matteo Berrettini samen met Fabio Fognini, terwijl Canada kan bogen op spelers als Milos Raonic en Denis Shapovalov. De VS hoopt intussen op een meer dan buitenaardse prestatie van Taylor Fritz.

Probeer een weddenschap op Italië als groepswinnaar en verdriedubbel bijna je inzet @2.95!


Archieven en ander nieuws