De Belgische Pro League gaat dit weekend van start!

08.08.2020

De Belgische Pro League kende om verschillende redenen geen gemakkelijke aanloop naar het seizoen 2020-2021. Maar dat is nu allemaal verleden tijd en de hoogste afdeling in het Belgische voetbal kan dit weekend veilig van start gaan. Wie gaat de strijd aan voor de titel? We richten onze aandacht vanzelfsprekend op onze gesponsorde teams. RAFC, KV Mechelen en KV Kortrijk: dit wordt jullie seizoen!

RAFC - Moeskroen (zaterdag 8 augustus om 19.00 uur)

Antwerp heeft er een goed seizoen op zitten en maakte indruk op vriend en vijand door in de bekerfinale Club Brugge te verslaan en de beker mee naar Antwerpen te nemen. Er wordt dit seizoen veel van Antwerp verwacht, maar tegelijkertijd zijn er ook twijfels, want heel wat spelers hebben de ploeg verlaten.

De eerste wedstrijd voor de Great Old is thuis tegen Moeskroen. Hoewel Moeskroen op papier zwakker is (dat blijkt ook uit de noteringen: @1.33 bij winst voor RAFC tegenover @9.00 bij winst voor Moeskroen) doet Antwerp er goed aan deze tegenstander toch niet te onderschatten. Starten onze Reds aan het seizoen met een overwinning?

Zet nu in op RAFC - Moeskroen!

KV Mechelen - RSC Anderlecht (zondag 9 augustus om 18.15 uur)

Net als RAFC - en alle teams eigenlijk - wilde KV Mechelen het vorige seizoen op een hoog niveau eindigen. Als onze geelrode ploeg doorgaat op het elan dat ze het afgelopen seizoen liet zien, kan ze de gedoodverfde titelkandidaten opnieuw het vuur aan de schenen leggen. Of wie weet - misschien is ze zelf wel titelkandidaat?

RSC Anderlecht kende het voorbije voetbaljaar een teleurstellend seizoen, maar als er een ploeg bestaat die zich altijd kan herpakken en revancheren, dan is het wel Anderlecht. Het talent is er, dus Malinwa staat voor een zware wedstrijd dit weekend. Een overwinning zou een enorme opsteker betekenen voor het vertrouwen in de komende weken, vooral bij winst tegen een ploeg als RSCA.

Zet nu in op KV Mechelen - RSC Anderlecht!

KV Kortrijk - Waasland Beveren (zondag 9 augustus om 20.45 uur)

KV Kortrijk zat dan wel vast in de tweede kolom van de Pro League op het moment dat deze stopgezet en nadien geannuleerd werd – toch blijft het nog altijd een zeer ambitieus team in de competitie. De Kerels zullen dat in hun allereerste wedstrijd meteen willen tonen en volgens de notering maken ze veel kans om dat ook waar te maken.

Waasland Beveren zou normaal degraderen totdat een rechter beval dat het alsnog mag deelnemen aan de hoogste afdeling van het Belgische voetbal. In extremis treedt het als 18e team toe in een zeer ongebruikelijk en mogelijk onvoorspelbaar seizoen. Deze vreemde wending zou KV Kortrijk echter niet van slag mogen brengen.

Zet nu in op KV Kortrijk - Waasland Beveren!


Archieven en ander nieuws