De grote competities zijn terug!

4 augustus 2022

Dit weekend zal veel voetbalfans in extase brengen: 3 van de "Grote Vijf", namelijk de Premier League, de Bundesliga en de Ligue 1 komen terug in actie voor hun seizoen 2022-2023. We kunnen weer uitkijken naar het beste clubvoetbal ter wereld! Ook onze sportkennis kan dit weekend veel geld waard zijn, als we weten waar we onze bets moeten plaatsen...

Premier League

In het vorige voetbalseizoen in Engeland wist Manchester City met overtuiging zijn 6e titel binnen te slepen. We kunnen ervan uitgaan dat ze ook dit seizoen voor de 7de titel zullen gaan, want de Citizens hebben hun selectie versterkt met niemand minder dan de Noorse goalgetter Erling Haaland. Ook fel op jacht naar een nieuwe titel: Liverpool, dat de EPL slechts één keer won. In de afgelopen jaren is het wel vaak dichtbij geweest. Andere potentiële bedreigingen voor Man City's hegemonie zijn Manchester United en Chelsea.

Op de eerste speeldag gaat Manchester City op bezoek bij West Ham, 7e in het EPL-seizoen 2021-2022. Liverpool heeft een makkelijkere uitwedstrijd tegen Fulham, dat net is teruggekeerd naar de Premier League na een jaar in de Championship. Je kan een keurig overzicht vinden van alle EPL-wedstrijden van aankomend weekend op onze sportwedpagina. Voel je vrij om tegelijkertijd je bets te plaatsen!

IK ZET NU IN ➤

Bundesliga

Het mag voor iedereen die iets van voetbal weet geen verrassing zijn dat de Duitse titel opnieuw naar Bayern München is gegaan. Het was de 31ste keer dat de Rekordmeister de competitie won, en opnieuw gebeurde dat met een verbijsterende dominantie. Hoopvolle kanshebbers zouden hun voordeel kunnen doen met het feit dat Bayern zijn topspits, Robert Lewandowski, heeft laten gaan. Zou dit het seizoen kunnen worden dat Borussia Dortmund eindelijk de zegereeks van Bayern doorbreekt? Dat valt nog af te wachten, maar alle elementen zijn er!

De eerste speeldag kent 2 fascinerende duels. Eintracht Frankfurt ontvangt Bayern München in de openingswedstrijd, terwijl Borussia Dortmund bezoek krijgt van Bayer Leverkusen. Een andere interessante wedstrijd in Duitsland dit weekend is de Oost-West Berlijn derby tussen Union en Hertha. Kan jij voorspellen wie na het weekend de ranglijst in de Bundesliga aanvoert? Win dan wat geld met een slimme bet!

IK ZET NU IN ➤

Ligue 1

Net als in Engeland en Duitsland is er in Frankrijk één ploeg die spreekwoordelijk mijlenver voor ligt op de concurrentie: Paris Saint-Germain. Vorig seizoen wonnen de Parijzenaren hun tiende Ligue 1-titel. Ondanks dappere pogingen van Olympique Marseille (tweede) en AS Monaco (derde), eindigde PSG op 15 en 17 punten van zijn naaste rivalen. Voor een team met Mbappé, Neymar en Messi is “the sky the limit”, al hebben critici reden om te zeggen dat PSG aan het overdrijven is... Misschien een andere kampioen, dan?

Op de eerste speeldag van het seizoen 2022-2023 speelt Paris Saint-Germain tegen het bescheiden Clermont in een uitwedstrijd. Olympique Marseille ontmoet zondag Reims, en AS Monaco gaat op bezoek bij Strasbourg. De revelatie van het vorige seizoen, Rennes (vierde plaats), zou wel eens de beste kans kunnen hebben om waardevolle punten te pakken wanneer het het kleine Lorient ontvangt. Als je weet wat er aan de hand is, plaats dan nu jouw slimme bet!

IK ZET NU IN ➤


cookies
adx