Europa League-finale: Villarreal – Manchester United

26.05.2021

Het is D-Day voor Villarreal en Manchester United: vanavond weten we wie de Europa League 2020-2021 wint! Er viel al heel wat te beleven in aanloop naar de finale van deze tweede competitie van het Europees voetbal. Maar vandaag is het alles of niets voor de twee overgebleven teams.

Heb jij een vermoeden welke kant deze wedstrijd uitgaat, dan is het tijd om in actie te komen! We gaan hieronder dieper in op deze Europa League-finale en kijken waar en hoe we winst kunnen maken. Je voetbalkennis kan veel geld opleveren, dus zorg ervoor dat je alles weet!

Villarreal - Manchester United (woensdag 26 mei, 21.00 uur)

Na maanden van speculatie en spektakel weten we dat de tweede clubvoetbalcompetitie van Europa uitgevochten zal worden tussen het Spaanse Villarreal en het Engelse Manchester United. De wedstrijd wordt gespeeld in Gdańsk, Polen, en zal worden geleid door de geprezen Franse scheidsrechter Clément Turpin.

Beide teams kunnen legitiem aanspraak maken op de Europa League, want ze schakelden over heel Europa waardige tegenstanders uit. Als we de onderlinge wedstrijden tussen beide ploegen bekijken, dan valt één fascinerende statistiek op: in de 4 laatste ontmoetingen was de eindstand telkens 0-0. Maar deze keer moet er eentje winnen!

Zet nu in op de finale van de Europa League!

Achtergrondinformatie Villarreal

Het Spaanse Villarreal is de eerste finalist. Villarreal werd lang beschouwd als underdog in het toernooi, maar op weg naar de finale slaagde het er toch in RB Salzburg (16e finales), Dynamo Kiev (8e finales), Dinamo Zagreb (kwartfinales) en tenslotte Arsenal (halve finales) opzij te zetten.

Villarreal mag dan dodelijk efficiënt zijn, maar als zijn voetbal emoties losweekt is dat niet omdat het zo mooi is om naar te kijken. Een scoreloos, troosteloos gelijkspel tegen Arsenal in de terugwedstrijd van de halve finale volstond na 2-1-winst in de heenwedstrijd. Maar een spektakelstuk was het zeker niet.

Deze keer kan het echter anders zijn. De Gele Duikboot, zoals de ploeg uit de stad Villarreal liefkozend wordt genoemd, is het schoolvoorbeeld van een bescheiden club die grote dingen bereikt. De beste toernooiprestatie is de halve finale in 2016. Kan de underdog zijn sprookje waarmaken?

Pronostiek van de prof: verdien veel geld met een gewaagde weddenschap op Manchester United om 3-1 te winnen @16!

Zet nu in op de finale van de Europa League!

Gelieve op te merken dat de bovenstaande odds gewijzigd kunnen zijn tussen het publiceren van dit artikel en het moment dat je inlogt op de pagina voor sportweddenschappen.

Achtergrondinformatie Manchester United

Als grootmacht in de Engelse Premier League heeft Manchester United geen introductie meer nodig. De Red Devils hebben in stijl bewezen dat ze tot de top van de Europa League behoren. Dat weerspiegelt zich in de odds, want een rechtstreekse weddenschap op winst voor ManU brengt relatief weinig risico met zich mee.

Op weg naar de finale schakelde Manchester United Real Sociedad (16e finales), AC Milan (8e finales) en Granada (kwartfinales) uit, waarna het in de halve finales AS Roma verpletterde. Wie kan de ongelooflijke 6-2 uit de heenwedstrijd vergeten? En dat in een wedstrijd die, althans op papier, een finale op zich waardig was!

Manchester United heeft ook het grote voordeel dat het al eerder de Europa League-finale heeft gespeeld. Meer nog, de Red Devils wonnen de Europa League laatst nog in 2017. Op die ervaring kunnen ze dus alvast rekenen, maar niet op aanvoerder Harry Maguire...

Pronostiek van de prof: er valt geld te winnen op de corners-markt: 'Corners: Meer dan 10.5' is @2.55 waard!

Zet nu in op de finale van de Europa League!

Gelieve op te merken dat de bovenstaande odds gewijzigd kunnen zijn tussen het publiceren van dit artikel en het moment dat je inlogt op de pagina voor sportweddenschappen.


Archieven en ander nieuws