Finale van het Afrikaans kampioenschap: Senegal tegen Algerije

19.07.2019

Na 2 weken voetbal op wereldniveau nadert het Afrikaans kampioenschap zijn einde. Vrijdag om 21.00 uur staat Senegal tegenover Algerije. De inzet? Eeuwige glorie en continentale dominantie in de komende twee jaar. Op wie zet jij je geld in? Lees meer over de finale van het toernooi en ontdek enkele goede tips!

Senegal

Senegal start als underdog aan de finale. "De leeuwen van Teranga" speelden samen in een groep met de andere finalist Algerije. Ze startten de knock-outfase als tweede, wat hen respectievelijk tegenover Oeganda, Benin en Tunesië bracht. In elk van deze wedstrijden haalden de Senegalezen het telkens nipt met 1-0. De halve finale tegen Tunesië kantelde pas in de 100ste minuut na een own goal van Tunesië. Beide teams hadden eerder al een penalty gemist...

Kijk uit naar: Sadio Mané

Met 3 doelpunten in 5 wedstrijden tot nu toe, is het duidelijk dat Sadio Mané in dit toernooi een belangrijke rol heeft gespeeld voor Senegal. Sinds hij met Liverpool de Champions League won, weet de aanvaller hoe hij moet presteren in wedstrijden die er toe doen. Ondanks de vele talenten is het Senegalese nationale team echter nog lang niet het Liverpool van 2019. Is het aan Mané om hier individueel te schitteren?

Zet €10 in op Senegal en win €28.50!

Algerije

Algerije won groep C, waarin ook tegenstander Senegal zat, relatief gemakkelijk. Na de groepsfase bleek Ivoorkust de zwaarste klant te zijn, want de "Desert Foxes" hadden verlengingen en penalty’s nodig om de West-Afrikanen te verslaan. Ook in de halve finale tegen Nigeria ging het richting verlengingen tot Riyad Mahrez in de laatste minuut een vrije trap wonderlijk in het net krulde. De onderlinge wedstrijden spreken in het voordeel van Algerije: het verloor in de geschiedenis van het toernooi nog nooit van Senegal.

Kijk uit naar: Riyad Mahrez

Riyad Mahrez scoorde net als Mané tot nu toe 3 goals in het toernooi, maar hij speelde een wedstrijd meer dan zijn rivaal. Zijn prachtige vrije trap die Algerije in deze finale bracht, zal Mahrez ongetwijfeld vleugels hebben gegeven. Elke aanval van hem zal op een felle defensieve reactie mogen rekenen van de verdediging van Senegal, maar bij de kleinste kans kan hij het verschil maken.

Zet €10 in op Algerije en win €29!


Archieven en ander nieuws