Finales wereldkampioenschap Rugby 2019: zet nu in!

31.10.2019

Sinds 20 september vormt Japan het decor van het negende Wereldbeker Rugby, een toernooi om de vier jaar wordt gehouden. Het toernooi eindigt dit weekend met de finalewedstrijden. Op vrijdag wordt in het Tokyo Stadium in Chofu de kleine finale voor de derde plaats gespeeld tussen Nieuw-Zeeland en Wales. De grote finale zelf, een strijd tussen Engeland en Zuid-Afrika, vindt zaterdag plaats in het International Stadium Yokohama van de stad Yokohama. Laten we dit spannende toernooi van naderbij bekijken en naar slimme wedmogelijkheden zoeken!

Overzicht van Wereldbeker Rugby 2019

Sinds 20 september verblijven 20 landen met hun beste rugbyspelers in Japan om er de strijd aan te gaan voor de titel van beste rugbyploeg ter wereld. Met een fascinerende mix van vaste waarden en moedige underdogs uit alle continenten beloofde dit 2019 een historisch evenement te worden. In de aanloop naar de finale heeft het toernooi deze verwachting al meer dan waargemaakt door de vele emoties en verrassingen, van wedstrijdannuleringen door levensgevaarlijke weersomstandigheden tot het verlies van wereldkampioen Nieuw-Zeeland in de halve finale tegen Engeland.

Nu is het tijd voor de beste rugbylanden ter wereld om het waar te maken! De beroemde All Blacks uit Nieuw-Zeeland zullen absoluut furieus zijn omdat ze een finaleplaats door hun vingers lieten glippen. Het team uit Wales van zijn kant beseft dat niets verloren is nadat het maar nipt verloor van Zuid-Afrika. Engeland bevestigde voortdurend zijn sterke vorm op weg naar de finale, waarin het tegenover de Springboks uit Zuid-Afrika uitkomt. Er staat veel op het spel, dus het is belangrijk om te weten hoe het zover is gekomen…

Nieuw-Zeeland - Wales (vrijdag 1 november)

Rugby is de nationale sport in Nieuw-Zeeland en de hele wereld kent de spectaculaire traditionele haka van de All Blacks als groepsopwarming. Het team uit Oceanië won een indrukwekkend aantal van 77% van zijn internationale wedstrijden en is de enige ploeg die alle andere teams minstens één keer wist te verslaan. De All Blacks bleven ook langer aaneensluitend op nummer één dan alle andere landen samen. Het was dan ook een grote verrassing dat 's werelds grootste rugbyland in de halve finale met 19-7 werd verslagen.

Wales stond in augustus voor het eerst twee weken lang bovenaan de wereldranglijst in het mannenrugby. Toch hadden de Welsh enkele moeilijke wedstrijden in het vooruitzicht in de wereldbeker, maar op het toernooi zelf heeft de ploeg het er indrukwekkend goed vanaf gebracht met een huidige derde plaats als gevolg. Wales behaalde de kleine finale dankzij een nipte overwinning met 20-19 tegen Frankrijk, gevolgd door een verlies tegen Zuid-Afrika. Als het derde wordt, neemt het Welshe team de bronzen medaille voor de tweede keer mee naar huis sinds 1987.

Toernooistatistieken:

 • Groepsfaseresultaat Nieuw-Zeeland: eerste
 • Totaal aantal punten gescoord/tegen Nieuw-Zeeland (groepsfase + knock-outfase): 210/55
 • Huidige rangschikking Nieuw-Zeeland: 3
 • Groepsfaseresultaat Wales: eerste
 • Totaal aantal punten gescoord/tegen Wales (groepsfase + knock-outfase): 172/107
 • Huidige rangschikking Wales: 3
 • Odds Nieuw-Zeeland/gelijk/Wales: @1.07/@50/@7.20

Wed op de kleine finale van de Wereldbeker Rugby!

Engeland - Zuid-Afrika (zaterdag 2 november)

Engeland was altijd aanwezig op de Wereldbeker Rugby sinds de oprichting ervan in 1987. Het speelde drie keer de finale en won die één keer, in 2003. Het vorige wereldkampioenschap in 2015 was er wel een om snel te vergeten voor de Engelsen. Ze verlieten het toernooi, dat zelfs op eigen bodem plaatsvond, al in de groepsfase. Het huidige team heeft dat alles achter zich gelaten en richt zich nu opnieuw op het behalen van de beker, 16 jaar nadat het team deze felbegeerde trofee in de lucht mocht heffen.

Zuid-Afrika is een rugbyland om in het oog te houden. De Springboks werden wereldkampioen in 1995 (na de historische finale tegen de All Blacks te winnen met 15-12) en 2007, en speelden de knockoutfase in alle 6 edities sinds ze deelnamen aan het evenement in 1995. Dit maakt hen de op een na meest succesvolle rugbynatie in de geschiedenis, zelfs ondanks het feit dat ze vanwege de apartheid niet aan de eerste 2 edities mochten deelnemen. Wordt Zuid-Afrika voor de derde keer wereldkampioen?

Toernooistatistieken:

 • Groepsfaseresultaat Engeland: eerste
 • Totaal aantal punten gescoord/tegen Engeland (groepsfase + knock-outfase): 178/43
 • Huidige rangschikking Engeland: 1
 • Groepsfaseresultaat Zuid-Afrika: tweede
 • Totaal aantal punten gescoord/tegen Zuid-Afrika (groepsfase + knock-outfase): 230/55
 • Huidige rangschikking Zuid-Afrika: 2
 • Odds Engeland/gelijk/Zuid-Afrika: @1.43/@19/@2.90

Wed nu op de grote finale van de Wereldbeker Rugby!


Archieven en ander nieuws