Formule 1: Grote Prijs van Monaco

21.05.2021

Met de Grote Prijs van Monaco is het Formule 1 seizoen aan zijn meest glamoureuze race toegekomen! Volgende zondag daalt het F1-circus neer in het Vorstendom Monaco aan de prachtige Franse Rivièra. Ben je klaar om in te zetten op dit prestigieuze race-evenement?

Vorig jaar was deze Grote Prijs opvallend afwezig, maar in 2021 is de legendarische race opnieuw van de partij. In 2019 won de onvermijdelijke Lewis Hamilton deze race met zijn Mercedes. Laten we eens kijken wat de editie van dit jaar voor ons in petto heeft!

De race

De Grote Prijs van Monaco is de vijfde race van het seizoen. Ze wordt letterlijk door de straten van Monaco gereden, dat met zijn kronkelende kustwegen en natuurlijke haarspeldbochten een prachtig decor vormt voor deze snelle en furieuze race. De race zelf bestaat uit 78 ronden van 3,337 kilometer. Dat geeft een totale raceafstand van iets meer dan 260 kilometer. Met de snelheid waarmee de auto's voorbij vliegen, doen ze er hier maar een paar uur over!

Zet nu in op de Formule 1!

De piloten

Laten we met het voor de hand liggende beginnen: Lewis Hamilton is niet van plan hier een pauze in te lassen. Met zijn eeuwige wil om te winnen staat de Brit na 4 races met 25 punten op de eerste plaats in het klassement. Het zegt best wel wat dat hij er daarvan 3 won, in 2 op pole position startte en in 1 de snelste ronde noteerde. Zal Hamilton hier opnieuw toeslaan en de Grote Prijs van Monaco voor een tweede opeenvolgende keer winnen?

Lewis Hamilton kampioen aan het eind van het seizoen is @1.24 waard - perfect voor een multibet op lange termijn!

Gelieve op te merken dat de bovenstaande odds gewijzigd kunnen zijn tussen het publiceren van dit artikel en het moment dat je inlogt op de pagina voor sportweddenschappen.

Op de tweede plaats in het klassement vinden we Max Verstappen van Red Bull met 19 punten. De Nederlander zit Hamilton op de hielen na een pole position in Bahrein en winst in Italië. Verstappen lijkt jaar na jaar sterker te worden. Het lijkt slechts een kwestie van tijd voor hij erin slaagt de dominantie van Hamilton in de Formule 1 te doorbreken... Zou dit zijn moment kunnen zijn?

Een inzet op de kampioenstitel voor Max Verstappen is €36 waard met een inzet van €10!

Gelieve op te merken dat de bovenstaande odds gewijzigd kunnen zijn tussen het publiceren van dit artikel en het moment dat je inlogt op de pagina voor sportweddenschappen.

Een deel van de reden voor de verbluffende resultaten van Mercedes de laatste jaren is de chemie tussen koppiloot Hamilton en zijn Finse luitenant Valtteri Bottas. De snelste levende Fin staat na 4 races met 1 pole position en 2 snelste ronden op een verdiende derde plaats in het klassement. De grootste bedreiging voor Hamilton in Monaco komt misschien van zijn eigen teamgenoot...

Zet nu in op de Formule 1!

De constructeurs

Ook bij de constructeurs wordt de strijd hoogstwaarschijnlijk beslist tussen Mercedes (Hamilton en Bottas) en Red Bull (Verstappen). McLaren en Ferrari liggen als derde en vierde ver achter in de strijd om de titel van het constructeurskampioenschap. Toch is het seizoen nog maar net gestart en staat er ons nog veel spektakel te wachten. Ga nu naar onze sportwedpagina en ontdek de beste noteringen op de F1!

Zet nu in op de Formule 1!


Archieven en ander nieuws