Grote sportevenementen in 2020

14.01.2020

Als Olympisch jaar biedt 2020 de sportwedder heel wat kansen om zijn of haar kennis optimaal te gebruiken. Er zijn niet alleen de Olympische Zomerspelen om naar uit te kijken, maar ook twee grote internationale voetbaltoernooien, samen met veel actie in de wereld van tennis, golf, wielrennen en nog veel meer. Laten we een blik werpen op de belangrijkste evenementen van 2020 en in aanloop naar de grote evenementen proberen slimme weddenschappen te voorspellen.

Tennis

De ATP Tour en WTA Tour hebben hun gebruikelijke haltes over de hele wereld, en er zijn natuurlijk de 4 grand slams om naar uit te kijken. Daarnaast komt de tenniswereldtop ook uit voor eeuwige glorie op de Olympische Spelen. Voor België in het bijzonder zou dit wel eens een historisch jaar kunnen worden, want voormalig nummer 1 van de wereld Kim Clijsters maakt zich op voor een grote comeback. Kan ze op 37-jarige leeftijd nog altijd haar beste tennis naar de courts brengen?

Belangrijkste evenementen en data:

Golf

In de "major golf tours" van dit jaar verwachten we heel wat spanning, omdat enkele van de bekendste spelers van deze sport het tegen elkaar opnemen. Vorig jaar slaagde de Amerikaan Brooks Koepka erin een prestatie te leveren die slechts twee keer eerder werd bereikt, namelijk door alle grote golftoernooien binnen hetzelfde jaar te domineren. Slechts een van de andere spelers die daarin slaagde, is nog altijd actief: Tiger Woods... We kunnen ons verwachten aan fikse duels tussen deze spelers!

Belangrijkste evenementen en data:

olympische Zomerspelen

206 landen en 11.091 atleten van over de hele wereld zullen naar verwachting de Olympische Zomerspelen van 2020 in en rond Tokio bijwonen. Ze zullen afzonderlijk en in teamverband deelnemen aan 339 evenementen in 33 sporten. Een aantal sporten, zoals karate en skateboarden, zijn nieuw, andere bekende sporten blijven natuurlijk vaste waarden. België strijdt mee voor de zege in opvallende disciplines als veldhockey en turnen.

Belangrijkste evenementen en data:

Wielrennen

Wat de wielersport betreft, zijn er altijd heel wat wedstrijden die de aandacht trekken van zowel sportliefhebbers als enthousiaste wedders. Grote eendagswedstrijden als Parijs-Roubaix of Milaan-San Remo spreken al sterk tot de verbeelding, maar de meest aantrekkelijke wedstrijden op de kalender zijn toch de immer spectaculaire rondes. We duimen ervoor dat Wout van Aert terugkomt om een grootse prestatie neer te zetten!

Belangrijkste evenementen en data:

  • Giro d'Italia: 9 - 31 mei
  • Tour de France: 27 juni - 19 juli Wed op de Tour de France
  • Vuelta a España: 14 augustus - 6 september
Voetbal

In 2020 krijgen we niet één, maar zelfs twee grote internationale toernooien: het Europees kampioenschap en de Copa América. Beide toernooien worden tegelijkertijd gespeeld, dus we kunnen reikhalzend uitkijken naar heel wat internationaal topvoetbal tijdens de zomerweken. België is meermaals uitgeroepen tot de favoriet van Euro 2020. Zal onze Gouden Generatie er eindelijk in slagen om een grote prijs binnen te rijven?

Belangrijkste evenementen en data:


Archieven en ander nieuws