Internationale voetbalfinales

05.07.2019

In maar liefst drie grote internationale voetbalcompetities valt dit weekend de beslissing. Het Noordelijk-Amerikaans/Centraal-Amerikaans/Caraïbisch kampioenschap, het Zuid-Amerikaans kampioenschap en het internationale vrouwenkampioenschap hebben allemaal hun finale op zondag. Laten we dieper ingaan op de komende wedstrijden en kijken of we nuttige informatie kunnen vinden om grote winsten te boeken!

Gold Cup: Mexico tegen VS

De finale van het tweejaarlijkse voetbalkampioenschap van Noord-Amerika wordt maandagochtend om 3 uur gespeeld tussen Mexico en de Verenigde Staten. Het is de vijfde keer dat beide buurlanden elkaar ontmoeten in de finale. Ze behaalden elk al heel wat trofeeën in het verleden: Mexico won de Gold Cup in zijn huidige vorm zeven keer, terwijl de VS met zes bekers zijn zuiderbuur op de hielen zit.

Mexico eindigde niet onverwacht als eerste in Groep A, maar had wel wat geluk nodig op weg naar de finale. Het had in de kwartfinale strafschoppen nodig om zich te plaatsen ten koste van Costa Rica en in de halve finale won het nipt tegen Haïti na verlengingen. Maar Mexico start de wedstrijd tegen zijn felle rivaal wel met als doel zijn historische voorsprong (W34-D15-L19) op de VS te behouden.

Op weg naar de finale kwam de VS met spreekwoordelijk gemak aan de top van Groep D. Ook nadien bewees het zijn grote vorm door in respectievelijk de kwartfinale en halve finale Curaçao en Jamaica uit te schakelen. Met Mexico krijgt de VS de zwaarste tegenstander tot dusver. De recente geschiedenis pleit echter in het voordeel: ondanks de Mexicaanse dominantie in onderlinge wedstrijden deed de VS het de laatste tijd beter met 18 overwinningen tegenover 14 nederlagen sinds de jaren tachtig.

Met twee zeer gemotiveerde rivalen kan 'Correcte score: 1-1' na de reglementaire tijd @6.40 wel eens de moeite waard zijn!

Winst voor de VS na gelijkspel bij de rust biedt €80 met een inzet van €10!

Ontdek alle weddenschappen op @goldenpalace.be!

Copa América: Brazilië versus Peru

In de Copa América van dit jaar nemen de Zuid-Amerikaanse grootmachten Brazilië en Peru het zondag om 22.00 uur in Maracanã tegen elkaar op. De Brazilianen hebben dus het thuisvoordeel, maar op een internationaal toernooi heeft dat niet noodzakelijkerwijs zoveel belang. Brazilië won de Copa al acht keer, Peru nog maar twee keer. De laatste keer dat Peru tot kampioen werd gekroond was in 1975, terwijl Brazilië voor het laatst zegevierde in 2007.

Ook de meer recente geschiedenis lijkt in het voordeel van Brazilië te spreken. Op 22 juni versloeg het Peru met een stevige 0-5 in de wedstrijd van Groep A. Die overwinning kwam er echter na een onverwacht 0-0 gelijkspel tegen Venezuela enkele dagen eerder. Betekent dit dat de huidige Braziliaanse selectie nogal wisselvallig is? Verdere aanwijzingen daarvoor zijn een wedstrijd zonder doelpunten en met strafschoppen tegen Paraguay, gevolgd door een 2-0 overwinning tegen het grote buurland Argentinië.

Peru slaagde erin de finale te bereiken, ondanks dat het na een gelijkspel, een verlieswedstrijd en een overwinning pas derde werd in Groep A. Ook in de kwartfinale tegen Uruguay slaagde de ploeg er niet in zich op te laden en ontsnapte ze ternauwernood aan uitschakeling door te winnen met strafschoppen. Een klinkende 0-3 overwinning tegen titelverdediger Chili moet Peru enorm vertrouwen hebben gegeven met het oog op deze finale. Kan het tegen alle verwachting in toch de grootste voetbalnatie verslaan?

Als Peru het lang genoeg uithoudt, krijgen we misschien verlengingen @4.70?

Met de laatste onderlinge wedstrijd in het achterhoofd kan een inzet van €10 op 'Totaal aantal meer dan 3,5' je €35,50 opleveren!

Ontdek alle weddenschappen op @goldenpalace.be!

Internationaal vrouwenvoetbaltoernooi: VS versus Nederland

Zowel de VS als Nederland kunnen zondag een zeldzame stunt verwezenlijken: terwijl de Amerikaanse mannenploeg mikt op continentale dominantie, doen de vrouwen hetzelfde maar dan op wereldniveau. Nederland kan dan weer geschiedenis schrijven door tegelijkertijd continentaal en wereldkampioen te worden. De twee nemen het zondag om 17.00 uur tegen elkaar op in het Parc Olympique Lyonnais. Met zo'n duizelingwekkende historische inzet wordt dit ongetwijfeld de niet-te-missen wedstrijd van het weekend!

De VS heeft een behoorlijke reputatie opgebouwd in dit toernooi, vooral op basis van zijn sportieve prestaties. Met hun typische flair beëindigden de vrouwen hun groepsfase met 18 gemaakte doelpunten en geen enkel tegendoelpunt. De eerste deuken in het Amerikaanse harnas werden gemaakt door respectievelijk Spanje, gastland Frankrijk en Engeland, die uiteindelijk allemaal met 1-2 verloren. Met talenten als Megan Rapinoe en Alex Morgan op het veld staat elke tegenstander een moeilijke avond te wachten...

Een misschien nog indrukwekkender dan die van de VS is de weg die Nederland heeft afgelegd. Als outsider wonnen de Oranje Leeuwinnen alle drie hun wedstrijden in Groep E. Vervolgens geraakten ze door de knock-out fase met verdiende overwinningen tegen Japan en Italië. Als laatste maakten ze een einde aan het Zweedse sprookje, maar dat ging niet zonder moeite. Volstaan de inspanningen van Lieke Martens en Vivianne Miedema om de Amerikaanse machine te verslaan?

Een rechtstreekse overwinning voor Nederland geeft je €70 met een inzet van €10!

Ontvang hier @3.10 met 'Totaal meer dan 3,5' in een heel open finale!

Ontdek alle weddenschappen op @goldenpalace.be!


Archieven en ander nieuws