Komende sportevenementen 21-23 juni

21.06.2019

Vanaf vrijdag zijn er over heel de wereld wedstrijden die je weekend kunnen opvrolijken! Er valt met slimme inzetten dit weekend heel wat geld te verdienen op de Belgische nationale teams in het ijshockey en het voetbal U21, er is een spannende Grote Prijs in de Formule 1 en ook het Afrikaans kampioenschap voetbal 2019 gaat van start.

België - Italië

Het nationale voetbalteam van België U21 heeft zich met stijl gekwalificeerd. Door teleurstellend verlies tegen een uiterst efficiënt Polen heeft het team echter een klap gekregen, terwijl de zwaarste wedstrijd nog moet komen. Zaterdag om 21.00 uur speelt de jonge Belgische ploeg in Reggio Emilia tegen gastland Italië. Ze zal op haar best voor de dag moeten komen als ze een blijvende indruk wil maken op het toernooi. De wereld - en talentscouts - volgen de ontwikkelingen op de voet, vooral omdat het Belgische nationale team bovenaan de wereldranglijst staat...

Wed nu op België - Italië op Euro 2019 U21!

België - Argentinië

In de FIH Pro League hockey plaatste België zich voor de grote finale dankzij winst tegen Nieuw-Zeeland. De Belgische kapitein Thomas Briels scoorde twee keer in de 4-0 overwinning van onze hockeyhelden in Antwerpen. Dankzij deze overwinning neemt België de tweede plaats in op de FIH Pro League-ranking: met 25 punten eindigde het slechts één punt achter Australië. In de volgende wedstrijd, zondag om 13.30 uur, staat de regerend wereldkampioen tegenover Argentinië, tegen wie het de finale verloor tijdens de Olympische Zomerspelen van 2016. Kunnen de Belgen revanche nemen voor die bittere nederlaag?

Wed nu op internationaal hockey!

Grote Prijs van Frankrijk

Volgende vrijdag start de Grote Prijs van Frankrijk 2019. De oudste ‘Grand Prix’ ter wereld was er vorig jaar opnieuw bij in de Formule 1, nadat de F1-federatie besloot om de Grote Prijs van Frankrijk na 11 jaar afwezigheid weer op de kalender te zetten. Nu wordt de prestigieuze race voor de tweede keer sinds 1990 weer op het Circuit Paul Ricard gereden. Na 3 oefensessies en kwalificatieritten op vrijdag en zaterdag is het zondag om 15.10 uur tijd voor de race zelf. Vorig jaar won de onvermijdelijke Lewis Hamilton deze wedstrijd voor Max Verstappen. Wie rijdt dit jaar als eerste over de finish?

Wed nu op de Grote Prijs van Frankrijk!

Afrikaans kampioenschap voetbal 2019

Vrijdag begint het Afrikaans kampioenschap voetbal 2019. In dit tweejaarlijkse continentale voetbaltoernooi, dat dit jaar in Egypte plaatsvindt, wordt uitgemaakt wie het grootste voetballand van Afrika is. Voor het eerst wordt het toernooi gespeeld in de maanden juni en juli in plaats van januari en februari, en met 24 landen in plaats van de gebruikelijke 16. Met topspelers als Mohamed Salah, Sadio Mané, Riyad Mahrez en Kalidou Koulibaly wordt dit ongetwijfeld een onvergetelijke gebeurtenis! Gastland Egypte trapt het toernooi vrijdag om 22.00 uur af tegen Zimbabwe.

Wed nu op het Afrikaans kampioenschap voetbal 2019!


Archieven en ander nieuws