LEC: het Europees Kampioenschap League of Legends

12.06.2020

Esport is booming business over de hele wereld, en e-gamers worden meer en meer met dezelfde achting aanzien als ambassadeuratleten in hun sport, op het niveau van sterren in andere sporten zoals voetbal. Vanaf vandaag 12 juni betreden de grootste talenten in League of Legends de arena voor het LEC – het Europeens Kampioenschap League of Legends. Deze Summer Split biedt de sportwedders enkele fascinerende opties om deze sportwedmarkt te ontdekken en flink wat geld te winnen!

Het spel

League of Legends is een van de populairste multiplayer online battle arena-videogames. Voor professionals werd het snel al zoveel meer dan een spel. De dag van vandaag spelen de beste spelers van over heel de wereld tegen elkaar in online League of Legends-toernooien die we echte sportevenementen kunnen beschouwen.

In de fantasywereld van League of Legends kiezen spelers een champion en gaan ze in teamverband de strijd aan met andere teams met als hoofddoel het vernietigen van de vijandelijke Nexus, de thuisbasis. Champions kunnen dit doel bereiken door op het terrein items en experience te verzamelen. Het team dat de Nexus van de vijand eerst vernietigd, wint de wedstrijd.

Het LEC-formaat

Het League of Legends Europeees Kampioenschap ging voor het eerst door in 2013. In het Kampioenschap is het jaar verdeeld over twee splits: de Spring Split in het voorjaar en de Summer Split, die in de zomer gespeeld word. Dat betekent dat ploegen kunnen gaan om het hele jaar te domineren door beide Splits te winnen.

Vorig jaar behaalde G2 Esports dit, nadat de ploeg dit jaar ook al de Spring Split won. Zo heeft G2 Esports duidelijk zijn zinnen gezet op de Summer Split! Team Fnatic won ook eerder al beide splits, drie keer. Verwacht het gevecht tussen deze zomer tussen deze twee reuzen!

Het reguliere seizoen van de Summer Split begint vandaag, 12 juni, met de 10 ploegen die elk 18 best-of-one-wedstrijden spelen in een round-robin-formaat gedurende de volgende maanden. Nadien gaat de top zes naar playoffs. Hierin komen de beste vier in een winnaarstak, terwijl de overblijvende twee een verliezerstak uitmaken.

De winnaarstak volgt een knockoutformaat, met verliezende ploegen die terugvallen naar de verliezerstak. Die tak loopt gelijktijdig met de winnaarstak en heeft een king-of-the-hill-formaat waarin de winnaar van elke wedstrijd tegen het laagst gerangschikte team dat uit de winnaarstak komt nadat het daarin verloor.

De wedopties

Aangezien League of Legends een teamsport is, volgen de wedopties nauw die van andere teamsporten zoals voetbal of basketbal. De simpelste en zekerste weddenschappen zijn gewoonlijk die op de winnaar van een wedstrijd. Verder is er nog ‘Team to Draw First Blood’, het League of Legends-equivalent van welk team de score opent, en ‘Team to Score the Most Kills’, wat overeenstemt met de ploeg de het meest punten maakt.

Tenslotte zijn er nog wedopties eigen aan het spel League of Legends, zoals weddenschappen op het eerste team dat een specifiek doelwit doodt of vernietigd, elk met hun eigen waarschijnlijkheid dat dit zal gebeuren afhankelijk van hoe sterk de teams voorspeld zijn. Een andere vaste waarde in League of Legends is ‘Race to kills’, wat je toelaat om in te zetten op het eerste team dat een bepaalde drempel aan vijanden doodt in veelvouden van 5, bv. ‘Race to 15 kills’.

Word nu lid

Nu je alles weet over LEC en League of Legends is het hoog tijd om die kennis te gebruiken om enkele slimme inzetten te plaatsten en flink wat geld te winnen! Bij goldenpalace.be zijn de odds altijd scherp genoeg om een kans te wagen op deze interessante markt. Dus als je nog niet eerder registreerde, word dan nu lid om de wereld van League of Legends te gaan verkennen. Je zal in een mum van tijd een professionele Esportwedder zijn!


Archieven en ander nieuws