Nations League: België - IJsland

08.09.2020

Op de tweede speeldag in de Nations League seizoen 2020-2021 komen alle Europese en tot de UEFA behorende nationale voetbalteams aan spelen toe in hun groepsfase. In de huidige format zijn de wedstrijden evenwichtiger op elkaar afgestemd, wat betekent dat er in bijna elke wedstrijd wel iets op het spel staat als je de juiste kansen weet te vinden! Waarom niet op zoek gaan naar die kansen in de topwedstrijd van vanavond tussen België en IJsland?

De Rode Duivels hebben zaterdag hun start in deze competitie niet gemist met 0-2 winst tegen Denemarken. Er wordt van hen verwacht dat ze ook hier voor winst zullen gaan, hoe vreemd dat ook zal zijn in een leeg Koning Boudewijnstadion. Denk jij te weten hoe deze wedstrijd voor de Belgen zal verlopen? Bekijk dan onze preview, waarin we inzoomen op belangrijke info die we kunnen gebruiken om slim in te zetten!

België - IJsland (Koning Boudewijnstadion, Brussel, dinsdag 8 september, 20.45 uur)

België en IJsland hebben al een voorgeschiedenis in de Nations League en die oogt niet in het voordeel van het IJslandse team. In het eerste seizoen 2018-2019 van Europa's nationale competitie, die de vriendschappelijke interlands vervangt, won België beide groepsfasewedstrijden: 0-3 in IJsland en 2-0 in België.

Bovendien slaagde IJsland er in acht competitieve wedstrijden niet in om te scoren tegen België. De laatste keer dat IJsland tegen de Rode Duivels wist te scoren, was in 1957 toen het met 5-2 verloor in een WK-kwalificatiewedstrijd. Ook het onderlinge record is eenzijdig: België won alle 11 de wedstrijden tot nu toe.

Het is echter belangrijk om op te merken dat de IJslanders even vurig als klein zijn. Ze maakten zaterdag indruk op Engeland en wisten het vol te houden tot het einde. IJsland miste toen een penalty, korte tijd nadat de Engelsen een strafschop hadden omgezet, en zagen daardoor hun hoop op een billijk gelijkspel in rook opgaan. De wedstrijd was wel het bewijs van de beruchte volhardendheid van IJsland.

België kan niet zomaar op zijn geschiedenis tegen IJsland rekenen - onderschatting van de tegenstander van deze barre eilandnatie zou wel eens een dure vergissing kunnen blijken te zijn. De Rode Duivels kunnen niet rekenen op de steun van het thuispubliek, of van welk publiek dan ook. Toch lijkt een overwinning voor België vrij vanzelfsprekend.

Statistieken

Onderling (11 wedstrijden):

België:
 • 11 overwinningen
 • 0 gelijke spelen
 • 0 nederlagen
IJsland:
 • 0 overwinningen
 • 0 gelijke spelen
 • 11 nederlagen

Vorm:

Recente onderlinge resultaten (vriendschappelijk en in competitieverband):

 • 11 september 2007: IJsland - België: 0-0 (vriendschappelijke interland)
 • 20 november 2007: België - IJsland: 1-2 (vriendschappelijke interland)
 • 12 november 2014: België - IJsland: 3-1 (vriendschappelijke interland)
 • 11 september 2018: IJsland - België: 0-3 (Nations League)
 • 15 november 2018: België - IJsland: 2-0 (Nations League)

Archieven en ander nieuws