Nations League finales: kom op, België!

05.10.2021

De tweede editie van de Nations League nadert dit weekend zijn ontknoping. Woensdag en donderdag worden de halve finales gespeeld, zondag worden de kleine finale en finale afgewerkt. Alle deelnemers staan voor de eerste keer in deze finales, maar het zijn lang niet de minsten. België, Italië, Frankrijk of Spanje: wie wint de Nations League 2021?

Halve finale 1: Italië - Spanje (woensdag 6 oktober, 20.45 uur)

Italië is in de wolken na voor de tweede keer het Europees Kampioenschap gewonnen te hebben. Na het EK liep het echter heel wat minder. In hun drie WK-kwalificatiewedstrijden behaalden de Italianen slechts 5 punten na twee gelijke spelen (1-1 tegen Bulgarije en 0-0 tegen Zwitserland) en 5-0 winst tegen Litouwen.

Spanje, de tegenstander van nu woensdag, is heel wat sterker dan wat Italië na het EK tegenkwam. Bovendien ontmoetten beide Zuid-Europese voetbalgrootmachten elkaar eerder op het EK. Italië haalde het toen van Spanje en verzekerde zich zo voor een plaats in de finale. Spanje zal zeker op revanche uit zijn!

Verzekert Italië zich opnieuw van een finaleplaats met winst tegen Spanje? @2.37 zegt ja!

Zet nu in op Italië - Spanje!

Halve finale 2: België - Frankrijk (donderdag 7 oktober, 20.45 uur)

Net als Spanje met Italië heeft België nog een rekening te vereffenen met Frankrijk in deze heruitgave van de halve finales van de Wereldbeker in 2018. Destijds wonnen de Fransen met 1-0, waardoor België om de derde plaats moest strijden. Sindsdien is België uit op revanche tegen de uiteindelijke wereldkampioen.

Als regerend wereldkampioen heeft Frankrijk nog altijd zijn reputatie mee, maar blijkt dat ook in het geleverde spel? De Franse ploeg verliet het EK voortijdig in de 8e finales na verlies tegen kleine buur Zwitserland. Ook de WK-kwalificatiewedstrijden waren niet bepaald een hoogvlieger: het won slechts 1 wedstrijd: 2-0 tegen Finland...

Kom op, België: op naar de finale met 2-0 winst @14!

Zet nu in op België - Frankrijk!

Kleine finale en finale (zondag 10 oktober)

Met slechts 4 teams in de running zijn de scenario's natuurlijk beperkt. Zowel in de wedstrijd voor de derde plaats als in de finale zal het om Italië of Spanje tegen België of Frankrijk zijn. Of het nu om de hoofdprijs in de finale of om de troostprijs in de kleine finale gaat, Italië - België zou ons weer terugbrengen naar de wedstrijd op het EK. Eerder deze zomer haalde Italië het van België met 1-2. Beschouw deze wedstrijd als een herkansing!

Natuurlijk hangt alles van uitslagen in de midweekse wedstrijden. Zowel Frankrijk als Spanje maken kans op een nieuwe trofee in hun respectievelijke prijzenkamers. Hoe dan ook, spektakel is verzekerd met deze 4 nieuwkomers in de finales van de Nations League. Wie wordt na Portugal de tweede winnaar van de Nations League? Toons ons jouw kennis met een slimme GoldenOdds-weddenschap!

Durf jij in te zetten op België als eindwinnaar? Wij bieden het aan @3.55!

Zet nu in op de Nations League-finales!


Archieven en ander nieuws