Onze ambassadeur Tom Boon en de Red Lions winnen de zilveren medaille voor België op het Europees Hockeykampioenschap!

29.08.2017

Wanneer hij niet scoort met zijn pronostieken voor sportweddenschappen als ambassadeur voor goldenpalace.be, mept Tom Boon pucks als aanvaller voor de Red Lions, onze Belgische nationale hockeyploeg. Na een werkelijk inspirerende deelname aan het Europees Hockeykampioenschap eindigden onze Red Lions met een zilveren medaille. Uiteraard zijn we enorm trots op hun verwezenlijking!

In een toernooi vol ongelooflijke prestaties, grote emoties, en sportiviteit van de bovenste plank, wist België door te stoten tot de finale tegen buurland Nederland, gastland en grote favoriet voor de titel. Na een straffe 5-0-zege tegen Nederland eerder in het toernooi was er flink wat enthousiasme voor de finale: een gouden medaille en de titel van Europees kampioen hockey leken een realistisch vooruitzicht.

Met de finale over de helft leidden de Red Lions met een welverdiende 2-0, na een penaltygoal van onze eigenste Tom Boon en een mooi afgewerkte deviatie van Cédric Charlier. De laatste kwartieren liep de spanning hoog op, terwijl Nederland, gedreven door de aanmoedigingen van het thuispubliek, langzaam maar zeker de wedstrijd weer naar zich toe trok. Ondanks alle inzet van de Red Lions won Nederland uiteindelijk met 2-4.

Na de memorabele zilveren Olympische medaille vorig jaar in Brazilië is dit opnieuw een epische verwezenlijking van het nationale hockeyteam. Een zilveren medaille is werkelijk iets waarvoor gestreden is, iets wat door strijd gewonnen is, iets wat verdiend is door vaardigheid, kracht, doorzetting en teamwork. We zijn nooit zekerder geweest dat onze Red Lions nog grootse prestaties zullen leveren in tal van komende toernooien. En we zijn nooit trotser geweest.

Proficiat, Tom Boon en de Red Lions!

Archieven en ander nieuws