Strijd in de Belgische Pro League: RAFC - RSC Anderlecht

27.12.2019

Antwerp is goed op weg om aan te tonen dat het duidelijk thuishoort bij de groten van het Belgische voetbal. Het door Golden Palace gesponsorde team staat in het klassement op dit moment tweede achter Club Brugge, maar moet wel winnen om die plaats te behouden. De tegenstander van dit weekend, Anderlecht, heeft tot dusver op zijn zachtst gezegd een wankele indruk nagelaten, maar slaagde er vorige keer wel in om titelverdediger KRC Genk te verslaan. De recordkampioen zal wanhopig op zoek gaan naar een nieuwe overwinning, dus dit kan wel eens een boeiende wedstrijd worden!

RAFC - RSC Anderlecht (vrijdag 27 december om 20.30 uur)

RAFC zag zijn inspanningen in de Pro League beloond met een solide tweede plaats, hoewel de kloof met de uitgelopen leider Club Brugge al 8 punten bedraagt. Net achter The Great Old vinden we KAA Gent, dat derde staat met 36 punten, 2 punten minder dan Antwerp. De door Golden Palace gesponsorde ploeg heeft een groot deel van haar succes te danken aan Dieumerci Mbokani: hij lijkt in de vorm van zijn leven en is met 14 doelpunten tot dusver topscorer in de Belgische Pro League. Ga er maar van uit dat hij opnieuw het verschil maakt!

RSC Anderlecht daarentegen staat pas 10e en is nog altijd op zoek naar een vorm die de huidige basiself op de kaart zet als een ploeg waarmee rekening moet worden gehouden. De nieuwe spelers van de recordkampioen zijn misschien eindelijk hun geld waard, want de Nederlander Michel Vlap wist twee keer te scoren tegen KRC Genk, geholpen door het verbluffende werk van leider Vincent Kompany. Als Anderlecht echt in vorm is geraakt, kan het voor Antwerp een lange avond worden in het Bosuilstadion...

Statistieken (7 wedstrijden in de Belgische Pro League)

Onderlinge wedstrijden:

 • 2 overwinningen voor RAFC
 • 3 gelijke spelen
 • 2 overwinningen voor RSC Anderlecht

Recente wedstrijden:

 • RSC Anderlecht - RAFC: 1-2
 • RAFC - RSC Anderlecht: 0-1
 • RSC Anderlecht - RAFC: 1-1
 • RSC Anderlecht - RAFC: 2-1
 • RAFC - RSC Anderlecht: 0-0

Vormpeil:

 • RAFC: gelijk-winst-winst-winst-gelijk
 • RSC Anderlecht: gelijk-verlies-gelijk-gelijk-winst

Topscorers:

 • RAFC: Dieumerci Mbokani (14)
 • RSC Anderlecht: Nacer Chadli (7)

Is het moment van Anderlecht gekomen? Zet €10 in op een overwinning van paarswit en win €42!

Antwerp moet winnen om in het spoor van Club Brugge te blijven: @1.82 zegt dat The Great Old zal winnen om zijn tweede plaats te behouden!

Antwerp scoorde dit seizoen tot nu toe 39 keer, Anderlecht wist slechts 24 keer te scoren in evenveel wedstrijden. Wat dacht je van een 2-0-overwinning waarmee Antwerp de Mauves terug op hun plaats zet @7.00?

De nationale voetbalcompetitie stopt wat 2019 betreft, maar er zijn nog voldoende andere sportevenementen om op te wedden! Wist je dat je nu een weddenschap kan afsluiten op de kampioenen in onze Belgische competities? Check onze sportboekpagina voor deze en nog andere interessante mogelijkheden! Je kan je eerste weddenschap zelfs gratis plaatsen dankzij onze welkomstbonus van €5 en vervolgens een storting doen voor een insurance bet tot maximaal €40! Ook vermeldenswaard: voeg Antwerp - Anderlecht toe aan je multibet met minstens 3 andere wedstrijden en profiteer van de verhoging van onze accumulatorbonussen tot 60% dankzij onze Golden Christmas promotie!


Archieven en ander nieuws