Super Bowl LV: zet nu in!

05.02.2021

Hardcore fans van "echt" voetbal lachen misschien met die mannen in hun helmen en zware harnassen die voortdurend tegen elkaar opbotsen. Wie echter iets van sport kent, weet dat het er in het American football serieus aan toe gaat. Het is een combinatie van voetbal en rugby, aangevuld met een solide strategie, een aanvallende en verdedigende tactiek en brute kracht.

Het hoogtepunt van de NFL, de meest prestigieuze American football league, trekt miljoenen mensen over de hele wereld naar het televisiescherm: dit weekend is het tijd voor Super Bowl Sunday! Deze keer staan de Tampa Bay Buccaneers en de Kansas City Chiefs tegenover elkaar. Plaats nu je winnende weddenschap!

American football

De meeste mensen buiten de Verenigde Staten raken maar één keer per jaar enthousiast over American football. Nu dat moment - de Super Bowl LV - dit weekend plaatsvindt, is het tijd om onze basiskennis van deze sport bij te spijkeren. Zo vermijden we beginnersfouten bij het plaatsen van een weddenschap.

American football wordt gespeeld in aanvallende en verdedigende golven, die worden bepaald door downs – dat is wanneer de football het veld raakt. Downs worden gespeeld in rushes om veldvoordeel te behalen. Het uiteindelijke doel is een touchdown te scoren – dat is het plaatsen van de football achter de doellijn van de tegenpartij.

De wedstrijden starten met een scrimmage line, die de 11 spelers van elk team tegenover elkaar plaatst. Van daaruit kan het aanvallende team proberen zo ver mogelijk naar voren te stormen. Er is een combinatie van alle rollen nodig om te winnen, maar de belangrijkste speler van elk team is de quarterback, die het spel op het veld dirigeert.

Bij Golden Palace bieden wij honderden opties op alle aspecten van het spel. Daarom is het belangrijk onderzoek te doen voordat je begint in te zetten op winst. Het is essentieel dat je de rol, positie en vorm van elke speler kent als je een weddenschap wilt plaatsen op iets anders dan de standaard 1X2. Want het is pas dan dat het opwindend wordt!

Super Bowl LV: Kansas City Chiefs tegen Tampa Bay Buccaneers

Normaal gesproken overschrijdt het aantal live toeschouwers vlotjes de grens van de 100.000, maar door de aanhoudende gezondheidscrisis wordt er nu een beperkt publiek van zo'n 25.000 toegelaten. Dat zal de Kansas City Chiefs en de Tampa Bay Buccaneers er echter niet van weerhouden om er helemaal voor te gaan. Aan intensiteit zal het in deze wedstrijd zeker niet ontbreken!

De Kansas City Chiefs zijn voor de vierde keer van de partij. De laatste keer dat ze deelnamen - en ook wonnen - was vorig jaar. De Tampa Bay Buccaneers zijn pas voor de tweede keer in hun geschiedenis van de partij, na een afwezigheid van 18 jaar. De wedstrijd wordt gespeeld in het Raymond James Stadium in Tampa, Florida.

In deze 55e editie van de Super Bowl, de finale van het NFL-seizoen, staat levende legende Tom Brady (nu spelend voor de Tampa Bay Buccaneers) tegenover de aanstormende grootheid Patrick Mahomes. Mahomes heeft de afgelopen jaren naam gemaakt door Kansas City twee keer op rij naar de Super Bowl te leiden.

Op hun weg naar de Super Bowl zijn de Chiefs langs heel wat moeilijke hindernissen gestoomd. Het team uit Kansas City eindigde met 14-2 en versloeg eerder dit seizoen zelfs de Tampa Bay Buccaneers met 27-24. Als ze zondag opnieuw winnen, zijn ze voor de tweede opeenvolgende keer winnaar van de Super Bowl.

Een inzet van € 10 op de Kansas City Chiefs om de Super Bowl te winnen, biedt momenteel @1,60!

Gelieve op te merken dat de bovenstaande odds gewijzigd kunnen zijn tussen het publiceren van dit artikel en het moment dat je inlogt op de pagina voor sportweddenschappen.

Dat betekent echter niet dat de Tampa Bay Buccaneers zo gemakkelijk aan de kant geschoven zullen worden. Sinds het aantrekken van Tom Brady - misschien wel de beste quarterback in de geschiedenis van de sport, zelfs op 43-jarige leeftijd - hebben de Bucs enorme stappen gezet. Hun seizoensrecord (11-5) suggereert geen absolute dominantie, maar ze hebben dus wel heel wat kracht in huis.

Tom Brady kan het nog: wed op een zevende winst - meteen een record - voor zijn team in de Super Bowl @2,46!

Gelieve op te merken dat de bovenstaande odds gewijzigd kunnen zijn tussen het publiceren van dit artikel en het moment dat je inlogt op de pagina voor sportweddenschappen.

Golden Palace heeft een uitgebreid aanbod van honderden opties op elk groot sportevenement, dus ook op de Super Bowl LV. Ontdek alle mogelijke weddenschappen die je kunt afsluiten en kies voor een single bet of voeg de Super Bowl toe aan een multi-bet met bijvoorbeeld de wedstrijd tussen Liverpool en Manchester.

Jij kiest op welke manier je inzet bij Golden Palace! Mis deze kans op winst in het American football niet. Er is altijd wel een aantrekkelijke weddenschap voor jou in ons aanbod van NFL- en andere weddenschappen. Registreer nu, doe je eerste storting en sluit je aan bij onze winnende community op onze speciale Facebook-sportpagina!

Zet nu in op de Super Bowl!


Archieven en ander nieuws