Voetbal: Is de 41-jarige Zlatan Ibrahimovic een bedreiging voor de Duivels?

16 maart 2023

Zlatan Ibrahimovic, de Zweed die niet meer van de jongsten is (voor een professionele voetballer), zal zijn land verdedigen tijdens Euro 2024 en proberen het leven van het Belgische nationale elftal moeilijk te maken.

Zlatan Ibrahimovic

© Sp24-578-060/Sportphoto24/Photo News

Bondscoach Janne Andersson maakte bekend dat Ibrahimovic deel uitmaakt van de Zweedse selectie tijdens het EK 2024. De stervoetballer is inmiddels 41 jaar oud en in voetbaltermen mag je dan eigenlijk al van een gepensioneerde spreken. Maar niets is dus minder waar, want de boomlange aanvaller (1m95) zal op 24 maart het stadion van Solna betreden om de Belgen te lijf te gaan. Of Zweden ons ook effectief zal kloppen, is natuurlijk de vraag. Een kanttekening: Andersson is niet van plaats om 'Ibra' een plaats in de basis te geven.

Maandenlang out

Zlatan Ibrahimovic was maandenlang out vanwege een blessure aan de knie, waarvoor hij onder het mes moest. De goalgetter, die met Zweden 121 caps heeft doorstaan en voor zijn land in totaal 62 doelpunten scoorde, is inmiddels weer aan het voetballen en sinds zijn terugkeer drie keer in actie geschoten voor AC Milan.

En België?

Bondscoach Domenico Tedesco heeft de selectie van de Rode Duivels inmiddels bekendgemaakt. Meer daarover lees je HIER.

LEES OOK: Deschamps maakt verrassende selectie Franse nationale ploeg bekend

➤ WED HIER OP VOETBAL


cookies
adx