Voorbeschouwing Belgische teams in de Champions League

05.11.2019

Ondanks hun moedige verweer slaagden noch KRC Genk noch Club Brugge erin om op eigen veld een gunstig resultaat te behalen tegen respectievelijk Liverpool en Paris Saint-Germain... De Limburgers verloren met 1-4 van de Reds uit Liverpool, terwijl Club Brugge werd vernederd met 0-5. Nu moeten de Belgische topteams het zien te redden op het veld van hun sterkere tegenstander: Liverpool krijgt op dinsdag 5 november om 21.00 uur KRC Genk op bezoek op Anfield. Paris Saint-Germain opent op woensdag 6 november om 21.00 uur de deuren van het Parc des Princes voor Club Brugge... Slagen de dappere Belgen erin hun reuzen te verslaan?

Liverpool - KRC Genk

Tot dusver overvleugelt Liverpool dit seizoen al zijn concurrenten in de Engelse Premier League. Het behaalde 31 punten uit slechts 11 wedstrijden - allemaal overwinningen met tussendoor 1 gelijkspel. Hoe indrukwekkend dat ook mag klinken, toch zijn de Reds niet onoverwinnelijk. Concurrent SSC Napoli haalde het eerder in groep E immers met 2-0 van Liverpool. De huidige Belgische Pro League-kampioen KRC Genk daarentegen lijkt zijn grip op de competitie, die het zou moeten domineren, te verliezen. Dat werd nog eens benadrukt met het 2-0 verlies tegen KAS Eupen. Met 20 punten uit 13 wedstrijden staat de ploeg op een flauwe 8e plaats.

In groep E heeft Liverpool momenteel 6 punten en strijdt het met het eerste geplaatste SSC Napoli voor de groepsoverwinning. Winst hier zou de ambities van de ploeg op alle fronten kunnen bewijzen. Er is tussen Liverpool en Genk alleen maar de heenwedstrijd om naar te verwijzen en die werd overtuigend gewonnen door Liverpool met 1-4. Dat betekent dat de Limburgers 4 keer moeten scoren en geen tegendoelpunt mogen incasseren. En dat in het beruchte decor van Anfield met zijn luidruchtige toeschouwers... Laten we maar gewoon het beste hopen en zien of ze België trots kunnen maken!

Statistieken:

  • Onderlinge wedstrijden (1 wedstrijd): 1 overwinning voor Liverpool
  • Gemiddeld aantal doelpunten per wedstrijd: 5
  • Recente resultaten van Liverpool (alle competities): gelijk-winst-winst-winst-winst
  • Recente resultaten van KRC Genk (alle competities): verlies-verlies-winst-gelijk-verlies

Kan KRC Genk Liverpool verrassen met een vroeg doelpunt? ‘Eerste goal: KRC Genk' biedt @5,00!

Paris-Saint-Germain - Club Brugge

Paris Saint-Germain leidt de Franse Ligue 1, maar verlies tegen degradatiekandidaat Dijon heeft het onaantastbare imago van de Franse grootmacht een deuk gegeven. Als we alleen naar de punten kijken, behoudt PSG een comfortabele voorsprong van 7 punten op zijn naaste concurrent, Ligue 1-revelatie SCO Angers. Anderzijds verloor het dit seizoen al 3 keer en speelde het nog niet gelijk. Club Brugge is intussen duidelijk in grote vorm in de thuiscompetitie. Het behaalde 33 punten in 13 wedstrijden. De West-Vlaamse ploeg heeft nog niet verloren en kan bogen op een voorsprong van 6 punten op zijn eerste achtervolger, Standard Luik.

Wat recente wedstrijden betreft, hebben beide ploegen elkaar slechts één keer ontmoet, namelijk enkele weken geleden. Toen deed Club Brugge het behoorlijk goed tegen het sterrenteam, maar een avond van hoop veranderde vrij snel in een nachtmerrie toen Kylian Mbappé het Jan Breydel-veld betrad. De PSG-ster kreeg de bal 3 keer voorbij de Brugse keeper Simon Mignolet en de wedstrijd eindigde op een desolate 0-5 nederlaag. Wat vermag de beste Belgische ploeg van het seizoen tegen een team dat al aan de Champions League-titel denkt?

Statistieken:

  • Onderlinge wedstrijden (1 wedstrijd): 1 overwinning voor Paris-Saint-Germain
  • Gemiddeld aantal doelpunten per wedstrijd: 5
  • Recente resultaten van Paris Saint-Germain (alle competities): winst-winst-winst-winst-verlies
  • Recente resultaten van Club Brugge (alle competities): winst-verlies-gelijk-winst-winst

Probeer 'Laatste goal: Club Brugge' @4,70 als je gelooft in een laatste doelpunt als eerredder!


Archieven en ander nieuws