Voorbeschouwing Belgische teams in de Europa League

23.10.2019

Zowel KAA Gent als Standard Luik hebben het tot nu toe goed gedaan in de Europa League. In hun reis door Europa staan beide Belgische teams nu tegenover een sterke Duitse tegenstander. Op donderdag 24 oktober om 18.55 uur krijgt KAA Gent Wolfsburg op bezoek, terwijl Standard Luik om 21.00 uur naar Eintracht Frankfurt naar. Er staat hier veel op het spel voor onze Belgen, want winnen van een stevig team in hun groep zou een statement kunnen zijn voor de volgende EL-ronde. Laten we dieper ingaan op relevante informatie die ons kan helpen om slimmer in te zetten!

KAA Gent - Wolfsburg

KAA Gent ziet zijn sterke thuisrecord beloond met een derde plaats in de Belgische Pro League na 10 wedstrijden. De Buffalo's herstelden zich van een 4-0-mokerslag tegen Club Brugge door Waasland-Beveren te verslaan. Wolfsburg van zijn kant heeft tot nu toe geen enkele enkele Bundesliga-wedstrijd verloren dit seizoen, en dat terwijl zelfs leider Borussia Mönchengladbach al twee keer verloor. Wolfsburg staat daarmee op de tweede plaats, zelfs boven grootmachten als Bayern München en Borussia Dortmund.

Zowel KAA Gent als Wolfsburg behaalden tot nu toe één overwinning en één gelijkspel in hun groep, dus hier winnen zou een duidelijk signaal zijn voor de belangrijkste concurrent in deze groepsfase. Geen van beide teams is gediend met een gelijkspel, dus kunnen we ons aan een open wedstrijd verwachten. Kunnen de Gentenaren hun thuisreputatie gaaf houden, en vinden ze een opening in de Duitse verdediging? De kansen suggereren een gelijk opgaande wedstrijd, met @2.85 bij winst voor KAA Gent, @3.60 bij een gelijkspel en @2.44 bij winst voor Wolfsburg...

Statistieken:

  • Onderlinge wedstrijden (2 wedstrijden): 2 overwinningen voor Wolfsburg
  • Gemiddeld aantal doelpunten per wedstrijd: 3
  • Recente resultaten van KAA Gent (alle competities): winst-winst-gelijk-verlies-winst
  • Recente resultaten Wolfsburg (alle competities): gelijk-winst-gelijk-winst-gelijk

Kruisen we onze vingers voor een hard bevochten overwinning voor KAA Gent en een voortzetting van de reeks van 8 ongeslagen wedstijden? Kies voor 'Rust/einde': Gelijk/KAA Gent' @6.60!

Eintracht Frankfurt - Standard Luik

Eintracht Frankfurt kende vorig jaar een sterk seizoen en zag zijn inspanningen beloond met deelname aan de Europa League. Tot nu toe is het de ploeg echter niet gelukt om de prestaties van vorig seizoen te herhalen. Ze staat slechts achtste in de Bundesliga na 4 overwinningen, 2 gelijke spelen en 2 nederlagen. Standard Luik daarentegen staat op een comfortabele tweede plaats in de Belgische Pro League. De Rouches behaalden dit seizoen al 23 punten dankzij 7 overwinningen, 2 gelijke spelen en 2 nederlagen uit 11 competitiewedstrijden.

Deze beide teams hebben elkaar nog niet ontmoet in een dergelijk treffen, maar het thuisvoordeel van Frankfurt kan wel eens doorslaggevende factor zijn, zoals blijkt uit de kansen @1.49 bij thuiswinst, @4.80 bij een gelijkspel en @6.20 bij uitwinst. Allebei de teams behaalden 3 punten in hun groep, waarin Arsenal aan de leiding staat. Deze wedstrijd kan dus van cruciaal belang zijn als een van beide teams erin slaagt de andere punten af te snoepen. Eintracht heeft nog niet gescoord tegen een Belgische ploeg en Standard kon in zijn 8 wedstrijden in Duitsland nog nooit winnen. Wat zal het hier worden?

Statistieken:

  • Geschiedenis van Eintracht Frankfurt in de UEFA Cup/UEFA Europa League (92 wedstrijden): 52 overwinningen, 18 gelijke spelen, 22 nederlagen.
  • Geschiedenis van Standard Luik in de UEFA Cup/UEFA Europa League (70 wedstrijden): 30 overwinningen, 18 gelijke spelen, 22 nederlagen.
  • Recente resultaten van Eintracht Frankfurt (alle competities): gelijk-winst-winst-gelijk-winst
  • Recente resultaten van Standard Luik (alle competities): winst-gelijk-verlies-gelijk-winst

Geloof jij in een verrassende overwinning van Standard Luik @6.20?

Op goldenpalace.be zijn er vaak uitzonderlijk scherpe kansen die je nergens anders vindt! Ga op zoek naar wedplezier met weddenschappen op nationale en internationale voetbalcompetities zoals de Belgische Pro League, de Duitse Bundesliga en de Europa League, maar ook op bijna elk ander sportevenement of cultureel evenement dat je maar kan inbeelden! Probeer het nu uit dankzij onze welkomstbonus van €5 voor nieuwe inschrijvingen, en maak gebruik van de bonuscode GP250 voor 100% extra tot €250 bovenop je eerste storting!


Archieven en ander nieuws