Voorbeschouwing Britse GP

13.07.2019

Formule 1-fanaten maken zich zondag klaar voor de Grote Prijs van Groot-Brittannië op het circuit van Silverstone. Wie volgt Vettel op, die hier vorig jaar won? Lees verder om er alles over te weten te komen!

Het circuit

Sinds 1987 ligt de thuisbasis van de Britse Grand Prix op het legendarische Silverstone in Northamptonshire. Vroeger was dit een RAF-vliegveld, maar nu is het een van de snelste circuits in de Formule 1, met enkele zeer gevaarlijke bochten aan hoge snelheid. Maar hoe legendarisch het circuit ook mag zijn, er is al veel gepraat over de toestand van het wegoppervlak. Een broodnodige renovatie eindigde niet zoals gehoopt. Hobbels en plassen leidden tot onveilige rijomstandigheden, met als gevolg de annulering van de MotoGP vorig jaar. Wat ooit een vliegveld was heeft de voorbije maanden een meer professionele oppervlaktebehandeling gekregen - de laatste lagen werden nog maar enkele weken geleden aangelegd... Wat betekent dit alles voor de race? Er is maar één manier om dat te weten te komen!

De favorieten

Lewis Hamilton (Mercedes) rijdt op eigen terrein, en met 5 overwinningen deelt hij momenteel het record op Silverstone. 4 van deze overwinningen waren zelfs opeenvolgend van 2014 tot 2017. Hamilton houdt ook de records voor snelste ronden ooit met 1:25.892 tijdens de kwalificatie en 1:30.621 tijdens de Britse GP van 2017. Tot nu toe heeft de Brit dit seizoen 6 van de 9 Grote Prijzen gewonnen. Als hij zondag wint, wordt hij de enige recordhouder...

Hamilton mag dan meer overwinningen hebben in de Britse Grand Prix, maar vorig jaar kon Sebastian Vettel (Ferrari) de rivaliteit met zijn Britse concurrent hernieuwen door hem in zijn eigen achtertuin te verslaan en hem van een zesde recordwinst te houden. Na een tamelijk trage start van het seizoen behaalde Vettel zijn beste resultaten met een tweede plaats in Monaco en Canada. Als hij geluk aan zijn zijde krijgt, kan hij zijn rivaal opnieuw raken waar het pijn doet.

Racewonder Max Verstappen (Red Bull Racing Honda) heeft niet de beste herinneringen aan de Grand Prix van vorig jaar op Silverstone, toen hij door een remprobleem gedwongen werd om uit de race te stappen. Hij wordt verwacht zich te revancheren, want hij bewees al in grote vorm te zijn met winst in de Grote Prijs van Oostenrijk op 30 juni. Wordt hij de lachende derde in de strijd tussen Mercedes en Ferrari?

Wed nu op de Britse Grote Prijs Formule 1!


Archieven en ander nieuws