Voorbeschouwing op de Australian Open

16.01.2020

Melbourne, Australië bereidt zich voor op de eerste grand slam van het nieuwe jaar. De Australian Open start op 20 januari en eindigt op 2 februari. Lees onze voorbeschouwing en kom meer te weten over dit spannende evenement, dat heel wat aantrekkelijke winstkansen biedt als je weet waarop je je geld moet inzetten!

Het toernooi

De Australian Open 2020 is de 108ste editie van dit evenement in 115 jaar. Het grootste deel van zijn geschiedenis (tot 1988) speelde zich hier op gras af. Nadien schakelde het toernooi over op kunstmatige hardcourts  die momenteel bestaan uit blauw gekleurd Plexicushion. Dit toernooi, ook bekend als "The Happy Slam", heeft de grootste opkomst van de 4 grand slams.

In de ATP Tour bij de mannen is Novak Djokovic recordhouder. De Servische sterspeler won hier 7 keer. Wat de WTA Tour voor vrouwen betreft, daar prijkt nog altijd Australië's eigenste levende legende bovenaan de winnaarslijst: Margaret Court behaalde hier maar liefst 11 titels. Het blijft voorlopig wachten op een meer succesvolle speelster!

Het evenement 2020

Novak Djokovic is niet alleen recordhouder, hij is ook de huidige titelverdediger. Een nieuwe eindoverwinning - het zou zijn achtste zijn - zou hem een plaats in de geschiedenisboeken opleveren als beste mannelijke speler ooit op de Australian Open. En dat is zeker haalbaar voor de grote Serviër. Hij haalde het hier meermaals van de meeste van zijn beroemde concurrenten, behalve in 2017 en 2018, toen Roger Federer de Grand Slam-trofee mee naar Zwitserland nam. Mochten de grote drie Nadal-Federer-Djokovic ook maar de geringste dip in vorm hebben, zou de prijs wel eens naar een jonge, enthousiaste speler kunnen gaan: Daniil Medvedev, Alexander Zverev, Dominic Thiem,...

Zet €10 in op een eindoverwinning voor Djokovic in de Australian Open en win €21,50!

De winnaar van vorig jaar in de WTA-editie was de Japanse Naomi Osaka. Het jonge tenniswonder staat momenteel op nummer 4 van de wereldranglijst. Haar relatieve gebrek aan ervaring zou haar echter zuur kunnen opbreken ten voordele van meer doorgewinterde spelers, zoals Serena Williams. Die laatste kan hier de tweede speler in haar sport worden om in totaal 24 grand slam-titels te winnen - een record dat ze zou delen met Margaret Court. Tot slot is er de Australische Ashleigh Barty, die momenteel de wereldranglijst leidt. Met de titel op Roland Garros vorig jaar in haar trofeeënkast, is ze zeker iemand om rekening mee te houden – vooral voor eigen publiek...

Kan Serena Williams haar plaats in de tennisgeschiedenis Bevestigen met een 24e grand slam-titel? Zet nu in @4.90!


Archieven en ander nieuws