Voorbeschouwing Ronde van Frankrijk 2019

04.07.2019

We zijn bijna toe aan de 106e editie van de Tour De France! Dit jaar wordt het belangrijkste wielerevenement van het jaar om vele redenen een historisch evenement. Laten we even dieper ingaan op het verleden, het heden en de mogelijke toekomst om te kijken of er geld te verdienen valt met slimme inzetmogelijkheden!

De Ronde van Frankrijk is traditioneel het absolute hoogtepunt van het wielerseizoen, maar dit jaar belooft het een heel bijzondere editie te worden. Ten eerste viert de Tour de meest succesvolle renner ooit, Eddy Merckx, met Le Grand Départ in Brussel en een volledige etappe op Belgische bodem. Deze editie van 2019 is ook de 100ste editie waarin de leider in het algemeen klassement het geel draagt. En op sportief vlak zal deze Tour naar verwachting een van de meest open in jaren worden, want twee van de absolute favorieten - Chris Froome en Tom Dumoulin - zijn er niet bij wegens blessures. Wie van hun rivalen zal de gelegenheid aangrijpen om zich in de geschiedenisboeken te rijden?

De Ronde van Frankrijk 2019

De 106e editie van het grootste evenement in het competitief wielrennen wordt gereden van 6 tot 28 juli. Ze bestaat uit 21 etappes met de gebruikelijke mix van relatief lange en vlakke etappes, tussendoor heuvelachtige etappes, helse bergetappes en tijdritten; in totaal maar liefst 3.460 km. 22 ploegen nemen deel aan deze editie: alle 18 de UCI WorldTeams, die automatisch zijn uitgenodigd, en 4 UCI Professional Continental teams, die een speciale uitnodiging ontvingen. De organisatoren hebben er alles aan gedaan om van de Tour van dit jaar een echte uitdaging te maken in een poging de sport competitief te houden. Aangezien enkele belangrijke renners om verschillende redenen niet kunnen meedoen, begint het er inderdaad op te lijken dat we een historische Tour krijgen!

Naar wie moet je uitkijken?

Viervoudig Tourwinnaar Chris Froome (Team Ineos) is er niet bij. Een zware valpartij tijdens een proefrit in het Critérium du Dauphiné leverde hem een aantal breuken en een lange en moeilijke herstelperiode op. Ook afwezig is Tom Dumoulin (Team Sunweb). Hij moest in de Giro d'Italia met een pijnlijke knieblessure opgeven. Dit zet de deur wagenwijd open voor een hele reeks concurrenten, zowel uit hun eigen teams als van concurrerende teams. Zelfs zonder haar beste renner Froome beschikt Team Ineos (voorheen Team Sky) nog altijd over de beste papieren met Egan Bernal (@2.90) en Geraint Thomas (@3.75) die beide een goede kans maken om in het geel te eindigen. Renners die hopen de hegemonie van Team Ineos te breken, vinden we onder meer bij Jakob Fuglsang (@6.40) van Astana, Adam Yates (@12.50) van Mitchelton-Scott en Nairo Quintana (@17.00) van Movistar Team.

Hoewel een prijs op het einde voor hen niet lijkt te zijn weggelegd met zoveel kwaliteit bij de concurrentie, zijn er toch meerdere veteranen en nieuwelingen die hun oog op verschillende etappes hebben laten vallen. Vriend en vijand zijn bijvoorbeeld benieuwd hoe Wout Van Aert (Team Jumbo-Visma) het er in zijn eerste Tour vanaf zal brengen. Hetzelfde geldt voor puntenspecialist Peter Sagan (Bora-Hansgrohe), die in de editie van dit jaar zijn zevende groene trui - een record - kan behalen (@1.45). Met @2.55 tegenover @7.40 zal een puncheur als Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick-Step) het in het bergklassement waarschijnlijk moeten uitvechten met een meer traditionele klimmer als Warren Barguil. Ook allrounders als Egan Bernal (@18.00) en Nairo Quintana (@32.00) kunnen hier meestrijden, net als in de tijdritten. Spanning is gegarandeerd in deze open Tour De France met zoveel talent, dus zorg ervoor dat je dagelijks intekent met een inzet op de etappewinnaar!

Wed hier op de Ronde van Frankrijk 2019!

Omwille van de aard van het evenement is het mogelijk dat de weddenschappen op de Ronde van Frankrijk niet altijd beschikbaar zijn. Als dit voor jou het geval zou zijn, dan raden we je aan later opnieuw te proberen.


Archieven en ander nieuws