Voorbeschouwing Wimbledonfinale

12.07.2019

Zondag eindigt het meest prestigieuze tennistoernooi van het jaar. De afgelopen weken was de All England Lawn Tennis & Croquet Club wederom het decor van veel actie, spektakel en verrassingen. Laten we eens kijken naar de wedstrijden die voor ons liggen en zien of we iets kunnen ontdekken dat ons kan helpen met een inzet op de finale!

Enkelspel mannen

In de halve finale strijden Novak Djokovic en Roberta Bautista Agut vrijdag om een finaleplaats. Als titelverdediger is Djokovic de te kloppen man. De Serviër won al vier keer op Wimbledon (op een totaal van 15 Grand Slams) en beschikt over zowat de beste backhand van het spelersveld dezer dagen. Het is dus niet zo verwonderlijk dat hij hier zo ver geraakt.  Een naam als Bautista Agut daarentegen kan enigszins een verrassing worden genoemd. Voor de Spanjaard is het zijn allereerste halve finale op Wimbledon. Hij bereikte de kwartfinales overigens zonder een set te hebben verloren – dat zegt veel over zijn huidige vorm. Zou hier een verrassing voor Bautista Agut in de maak kunnen zijn?

Naast Djokovic en Bautista Agut staat er een echte klassieker op het programma in de andere halve finale: de rivalen Roger Federer en Rafael Nadal strijden om het laatste finaleticket. Tennisfans herinneren zich de finale van Wimbledon 2008 tussen beide spelers als een van de grootste tenniswedstrijden uit de geschiedenis. De maestro uit Zwitserland won Wimbledon 8 keer, zijn Spaanse uitdager 2 keer. Dit geeft aan welke belangrijke rol de ondergrond speelt bij tennis: Nadal is veel stabieler op gravel dan op gras. Hoe moeilijk het ook is om een winnaar te voorspellen, één ding is zeker: dit wordt een epische strijd die zal eindigen met het uitschakeling van een van de grootste tennissers ooit...

Zet hier in op het enkelspel bij de mannen Wimbledon!

Enkelspel vrouwen

Terwijl bij de mannen niet onverwacht de grote 3 bij de laatste 4 zijn overgebleven, is dat in het enkelspel vrouwen anders. Van de 4 vrouwen die streden om een plaats in de finale, waren er 2 nog nooit zover geraakt, en slechts één had ook feitelijk gewonnen. Van degenen die het professionele tennis volgen, waren er maar weinigen die eraan twijfelden dat de Amerikaanse Serena Williams in de Wimbledon-editie van dit jaar succesvol zou zijn. De Tsjechische Barbora Strýcová, die voor het eerst de halve finale bereikte, was dan weer een welkome verrassing in deze editie. Jammer voor haar eindigde haar toernooi in de halve finale, na verlies in twee sets...

Net zoals voor Strýcová was de halve finale een primeur voor de Oekraïense Elina Svitolina. Haar tegenstandster, de Roemeense Simona Halep geraakte daar al eens eerder, in 2014. Op basis van de ranglijst had men een spannende wedstrijd kunnen verwachten met Svitolina lichtjes in het voordeel door de 4 op 6 gewonnen onderlinge wedstrijden. De Roemeense bewees echter haar ervaring en schakelde de nieuweling uit in 2 sets om zo de finale te bereiken. Maakt ze er zaterdag haar tweede Grand Slam van?

Zet hier in op het enkelspel bij de vrouwen Wimbledon!


Archieven en ander nieuws