Wed nu op Wimbledon!

26.06.2019

We zijn bijna eind juni, dus tijd voor aardbeien met slagroom op The Championships, Wimbledon! De derde Grand Slam van het tennisseizoen wordt over het algemeen als de meest prestigieuze beschouwd. Met zoveel prestige op het spel wordt ook deze editie van Wimbledon ongetwijfeld een hoogtepunt van onze sportzomer. Laten we samen kijken of we mooie weddenschapsmogelijkheden kunnen vinden!

Geschiedenis

Wimbledon (ook bekend als The Championships, Wimbledon) is het oudste tennistoernooi ter wereld en wordt over het algemeen beschouwd als het meest prestigieuze. Het is een van de vier Grand Slams van de ATP-tour bij zowel de mannen als de vrouwen (naast de Australian Open, de US Open en Roland Garros) en het staat bovenaan de lijst van elke aspirant-tennisgrootheid. Sinds de Australian Open in 1988 voor hardcourt koos, is Wimbledon nog de enige major die op gras wordt gespeeld. Het is daarmee het hoogtepunt van het grasseizoen, dat slechts een maand duurt.

Enkelspel vrouwen

Vorig jaar op Wimbledon zegevierde de Duitse Angelique Kerber in de finale tegen de Amerikaanse Serena Williams. Het werd toen tweemaal 6-3. Voor Kerber was het haar eerste Wimbledon-zege en haar derde Grand Slam. Met een 5e plaats staat Kerber dit jaar echter lager gerangschikt dan opkomende talenten zoals de Japanse nummer één van de wereld, Naomi Osaka, en de Australische Ashleigh Barton, van wie de winst op Roland Garros nog altijd nazindert.

Omdat gras zo'n moeilijk te bespelen baan is, kan het voor gokkers misschien lonender zijn om naar ervaring te kijken. En zo komt een speelster als Simona Halep in beeld: de Roemeense kan al heel wat adelbrieven voorleggen en raakte eerder al ver op Wimbledon. Zou dit haar jaar kunnen zijn? Een andere titelkandidate waarmee rekening moet worden gehouden, is Serena Williams. De Amerikaanse is dan wel 37 jaar, maar behaalde al 23 Grand Slam-titels, waarvan er maar liefst 7 op de grasbanen van Wimbledon... Kan ze aantonen dat leeftijd geen probleem is en zich nog verder als tennislegende manifesteren met een 8e Wimbledon-titel?

Wed op het enkelspel vrouwen in Wimbledon!

Enkelspel mannen

Novak Djokovic is titelverdediger op Wimbledon: de onvermijdelijke Servische sterspeler won vorig jaar in 3 sets - 6-2, 6-2 en 7-6 - van de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson. Voor Djokovic was het zijn 15e Grand Slam-titel, de 4e op Wimbledon. Zal Djokovic zijn titel vernieuwen, of slagen zijn rivalen Roger Federer en Rafael Nadal erin een stokje in de wielen steken?

Als je op zoek bent naar een verrassing in wat als de natuurlijke hiërarchie in het mannentennis wordt beschouwd, dan zou dat wel eens een winstgevende strategie kunnen zijn. Er is immers heel wat jong talent naast de ‘grote drie’. Stefanos Tsitsipas, Alexander Zverev en Dominic Thiem maken allemaal een goede kans om op zijn minst ver te geraken, ondanks hun gebrek aan ervaring op het moeilijk te bespelen gras. Spelers die wel eens verrassend uit de hoek zouden kunnen komen zijn Kevin Anderson, die vorig jaar de finale bereikte, en John Isner, die over een opslag beschikt die zelfs de grootsten niet mogen onderschatten. Kan een van hen hier stunten en een eerste Grand Slam winnen?

Wed op het enkelspel mannen in Wimbledon!


Archieven en ander nieuws