Wedstrijd van de week: Barcelona - Bayern München

13.08.2020

De Champions League gaat naar zijn ontknoping toe, en alleen de beste der besten zijn nog in de race. Met Barcelona en Bayern München staan volgende vrijdag in de kwartfinale in Lissabon twee Europese voetbalgiganten tegenover elkaar. Het is moeilijk te geloven dat we vrijdag afscheid zullen moeten nemen van een van deze sterrenteams!

Natuurlijk is er meer dan alleen de sportieve kant. In dit artikel geven we je alle cijfers over beide teams. Zo ben je er zeker van dat je over alle informatie beschikt wanneer je een weddenschap plaatst. Is topvoetbal uiteindelijk niet nog leuker wanneer je er ook een beetje geld mee kan verdienen?

Barcelona - Bayern München (vrijdag 14 augustus om 21.00 uur, Estádio do Sport Lisboa e Benfica, Lissabon, Portugal)

Omdat de Champions League afgelopen moet zijn voor de deelnemers opnieuw aan hun nationale competities beginnen, worden de laatste finalerondes telkens in één enkele wedstrijd beslecht. The winner takes it all, net zoals in een echte bekerwedstrijd! Omdat er geen herkansingen zijn, zullen de zenuwen voor alle betrokken teams gespannen zijn. Dat geldt nog meer voor Barcelona en Bayern München, twee van de grootste voetbalclubs in recente (en minder recente) tijden. We mogen verwachten dat beide teamiconen Lionel Messi en Robert Lewandowski het laken naar zich toe zullen willen trekken.

De titel in La Liga mag Barça dit jaar dan wel ontsnapt zijn, in tegenstelling tot Real Madrid, Spaans kampioen 2019-2020, is de Catalaanse ploeg Europees nog altijd van de partij. De campagne verliep echter niet zonder slag of stoot; hoewel ze bovenaan Groep F eindigden, moesten de Catalanen alles uit de kast halen om SSC Napoli uit te schakelen. Bayern München van zijn kant won dit jaar al zijn wedstrijden in de Champions League. Bayern blijft sterk presteren, maar volstaat die sterke vorm om een Barcelona op prijzenjacht te verslaan?

Onderlinge wedstrijden:

 • 4 overwinningen voor Barcelona
 • 1 gelijkspel
 • 4 overwinningen voor Bayern München

Recente ontmoetingen:

 • Bayern München - Barcelona: 3-2
 • Barcelona - Bayern München: 3-0
 • Bayern München - Barcelona: 2-0
 • Barcelona - Bayern München: 0-3
 • Bayern München - Barcelona: 4-0

Vormpeil:

Gemiddeld aantal doelpunten:

 • Barcelona: 2.13
 • Bayern München: 1.50

Topscorers in het huidige seizoen:

 • Barcelona: Lionel Messi (28)
 • Bayern München: Robert Lewandowski (47)

Krijgt deze epische strijd verlengingen? @3.70 zegt ja!

Maakt niet uit wie wint, Leo of Lewy zal scoren met respectievelijk @2.43 en @1.86!

En er is nog meer Europees voetbal!

In de Champions League, zonder twijfel het meest prestigieuze clubtoernooi ter wereld, staan er de komende tijd nog heel wat aantrekkelijke wedstrijden op het programma. Zaterdag weten we wie er nog naar de halve finales mag gaan. Daarna stevenen we recht af op de finale op zondag 23 augustus. En laten we de tweede Europese clubcompetitie, de Europa League, niet vergeten. Ook hier zijn er heel wat grote wedstrijden waarop je kunt wedden om geld te verdienen. Kun jij je kennis van het Europese topvoetbal bewijzen door onze grootste winnaar te worden in de finalerondes van de Champions League en Europa League van dit seizoen? Word nu lid en bewijs dat jij de tot de top behoort!


Archieven en ander nieuws