Wedstrijd van de week: Barcelona - Real Madrid

18.12.2019

Morgen is het tijd voor een van de grootste rivaliteiten in het moderne voetbal: Barcelona en Real Madrid nemen het tegen elkaar op in El Clásico, de belangrijkste voetbalwedstrijd van Spanje. Het lijkt erop dat beide teams alles op het spel hebben gezet in hun streven om te winnen. Behaalt een van beide giganten hier een morele boost in de belangrijkste wedstrijd van La Liga? Laten we deze derby eens bekijken, misschien zijn er wel slimme inzetten te doen op deze clash der titanen!

Geschiedenis van de derby

De rivaliteit tussen Barcelona en Real Madrid is altijd veel groter geweest dan alleen maar een sportieve vete. De Spaanse politiek is een doorslaggevende factor geworden in deze wedstrijd, zozeer zelfs dat de wedstrijd van dit jaar moest worden uitgesteld nadat spanningen als gevolg van de Catalaanse onafhankelijkheidskwestie tot op een gewelddadig niveau waren gestegen. De twee populairste voetbalteams in Spanje speelden 242 keer tegen elkaar. Barcelona won het meest, 115 keer in totaal. Dit seizoen staan beide teams met 35 punten aan de leiding. Barcelona is de echte leider, want het telt een overwinning meer dan Real Madrid. Vorige keer wonnen de Blaugrana’s met 0-1. Wat kunnen Los Blancos daar deze keer tegenover stellen?

Statistieken (laatste 46 competitiewedstrijden)

Met zoveel op het spel is er geen enkele kans dat een van deze twee grootmachten blij zal zijn om het veld te verlaten met een saai gelijkspel. De winnaar van deze strijd zou immers wel eens kampioen in La Liga kunnen worden. Barcelona heeft dit seizoen tot dusver 11 van zijn 16 wedstrijden gewonnen. Het speelde 2 keer gelijk en verloor 3 keer. Real Madrid behaalde 10 overwinningen, verloor slechts één keer en speelde 5 keer gelijk. Van beide ploegen scoorde Barça het meest met 43 doelpunten, terwijl Real slechts 12 doelpunten moest toestaan. Het lijkt erop dat de aanval van Barcelona en de verdediging van Real Madrid een zware wedstrijd te wachten staat in Camp Nou!

Onderlinge wedstrijden:

 • 21 overwinningen voor Barcelona
 • 11 keer gelijkspel
 • 14 overwinningen voor Real Madrid

Recente wedstrijden:

 • Real Madrid - Barcelona: 0-1
 • Real Madrid - Barcelona: 0-3
 • Barcelona - Real Madrid: 1-1
 • Barcelona - Real Madrid: 5-1
 • Barcelona - Real Madrid: 2-2

Vormpeil in La Liga:

 • Barcelona: winst-winst-winst-winst-gelijkspel
 • Real Madrid: winst-winst-winst-winst-gelijkspel

Topscorers:

 • Barcelona: Lionel Messi (12)
 • Real Madrid: Karim Benzema (12)

Verlaat Real Madrid Camp Nou met een overwinning? Als je dat denkt, win je € 42 met een inzet van € 10 @4,20!

Misschien heeft Barcelona het moeilijk met de solide verdediging van Real Madrid: ‘Rust/einde: gelijkspel/Barcelona' @4,90 kan wel eens de moeite waard zijn!

Ben je een fan van Barça of verkies je toch Real? Ontdek onze sportbooks-pagina: er zijn tal van interessante weddenschapsopties op deze Clásico om beide kampen tevreden te stellen! Nieuw in sportweddenschappen? We helpen je op weg: schrijf je nu in en check hoe je onze welkomstbonus van € 5 kunt ontvangen. Ook eerste storters krijgen een beetje extra. Als je de bonuscode GPSPORTS invoert alvorens een storting te doen, activeer je een verzekeringsweddenschap die je eerste weddenschap bij verlies terugbetaalt mits een notering van minstens 1,70. Tot slot: vergeet niet dat het nog steeds Golden Christmas is. Dat betekent dat we je accumulatorbonus verdubbelen als je minstens 4 wedstrijden in je selectie opneemt. Zet nu in op El Clásico!


Archieven en ander nieuws