Wedstrijd van de week: Manchester City tegen Manchester United

05.12.2019

Ongetwijfeld is de Manchester derby dé wedstrijd waar alle voetbalfans dit weekend naar uitkijken! Deze keer is het United dat op bezoek moet bij City. Beide teams hebben genoeg redenen waarom ze alleen tevreden zouden moeten zijn met een stevige overwinning. Laten we er even dieper op ingaan. Misschien ontdekken we een paar dingen die ons kunnen helpen om slim in te zetten op dit epische duel!

Geschiedenis van de derby

In de hele voetbalgeschiedenis hebben de twee beste voetbalteams van Manchester maar liefst 178 keer tegen elkaar gespeeld. United won 73 keer, City 53 keer. 52 wedstrijden eindigden op een gelijkspel. In die wedstrijden werden er, vooral in de begindagen van deze sport, tal van roemruchte historische records gevestigd tussen beide ploegen. Deze sportieve prestaties werden omgezet in een bittere rivaliteit die in de loop van de tijd is toegenomen, terwijl de oorspronkelijke invloed van Manchester United is achteruitgegaan. De laatste jaren lijken de Citizens goed op weg om de Red Devils in te halen als belangrijkste team in Manchester. Alleszins maken we ons op voor een van de grootste derby’s in het moderne voetbal!

Statistieken (44 wedstrijden in de geschiedenis van de Premier League)

Als er nog hoop op een strijd om de losgeslagen leider Liverpool bij te houden bestaat, dan moet het tweede geplaatste Manchester City deze wedstrijd absoluut winnen. Manchester United staat pas tiende in de stand. De Citizens wonnen 10 van hun 15 gespeelde wedstrijden met een gemiddelde van 2,87 doelpunten. De Red Devils presteerden ondermaats met slechts 5 overwinningen in 15 wedstrijden en een doelgemiddelde dat slechts ongeveer de helft zo goed is als dat van de Citizens: 1,53 per wedstrijd.

Onderlinge wedstrijden:

 • 15 overwinningen voor Manchester City (8 thuis, 7 uit)
 • 8 gelijke spelen
 • 21 overwinningen voor Manchester United (10 thuis, 11 uit)

Recente wedstrijden:

 • Manchester United – Manchester City: 0-2
 • Manchester City – Manchester United: 3-1
 • Manchester City – Manchester United: 2-3
 • Manchester United – Manchester City: 1-2
 • Manchester City – Manchester United: 0-0

Vormpeil:

 • Manchester City: winst-verlies-winst-gelijk-winst
 • Manchester United: verlies-winst-gelijk-gelijk-winst

Topscorers:

 • Manchester City: Sergio Aguëro (9)
 • Manchester United: Marcus Rashford (9)

Denk jij dat Manchester United het verloop van de geschiedenis kan omkeren en als underdog voor de verrassing kan zorgen? Dubbele kans: gelijk/Manchester zou een slimme gok voor je kunnen zijn @3.15!

Het doelgemiddelde van beide teams samen komt neer op 4,37 per wedstrijd. Houd rekening met het recente vormpeil en misschien is een weddenschap op 'Manchester City & totaal aantal meer dan 4,5' @3.85 wel de moeite waard!

Natuurlijk biedt goldenpalace.be alle inzetmogelijkheden die je zou verwachten op zo'n geweldige voetbalderby. Wedden op doelpunten, corners, kaarten - pre-match of live - noem maar op, wij hebben het! Je kan het zelfs gratis uitproberen dankzij onze welkomstbonus van €5 als je je nog niet hebt geregistreerd. Als dat wel zo is, vergeet dan niet om gebruik te maken van je eerste stortingsbonus GPSPORTS, die een verzekeringsbonus activeert, waarbij wij tot €40 van je verliezende weddenschap terugbetalen als de voorwaarden zijn nageleefd. Zet nu in op de epische Manchester derby!


Archieven en ander nieuws