Wereldkampioenschap basketbal

13.09.2019

In China maakt het wereldkampioenschap basketbal zich op voor de laatste wedstrijden! Wie denk jij dat de nieuwe wereldkampioen wordt? We zullen het snel weten, want zondag wordt de finale gespeeld. Maar eerst zijn er vrijdag nog de spannende halve finales! Spanje neemt het om 10 uur in de voormiddag op tegen Australië, terwijl Argentinië later op de dag, om 14.00 uur, tegenover Frankrijk staat... Op welke halve-finalist zet jij je geld in nu de VS is uitgeschakeld? Laten we er even dieper op ingaan en kijken of we iets ontdekken waardoor we het meest uit dit spannende sportevenement kunnen halen!

Spanje

Met @2.80 lijkt een gewone weddenschap op Spanje als winnaar van de titel een logische zet. Het zou niet de eerste wereldtitel zijn: la ÑBA, zoals het team in de volksmond bekend staat, won deze internationale trofee immers al eens in 2006. Maar eerst moet het een Australisch team dat erop gebrand is zijn status van underdog in de halve finale alle eer aan te doen zien uit te schakelen…

Wed nu op het Wereldkampioenschap basketbal!

Australië

De Boomers eindigden eerste in hun Groep H, een prestatie die hun ambitie weerspiegelt om hier zo hoog mogelijk te eindigen. In de kwartfinale schakelde Australië, als underdog van het toernooi, Tsjechië uit met een overtuigende voorsprong van 12 punten. Als het erin slaagt om ook Spanje te verslaan, zal het land zijn eerste finale ooit spelen met @3.80 kans op winst.

Wed nu op het Wereldkampioenschap basketbal!

Argentinië

Op basis van de odds @7.30 lijkt Argentinië het minste kans te hebben om de titel te winnen, maar onderschat El Alma Argentina toch maar niet. Net als Spanje heeft Argentinië de finale al eens eerder gewonnen, zij het lang geleden, in 1950. Als team vaak aanwezig op de internationale basketbalscène kan Argentinië, met een sterke prestatie tegen Frankrijk, in de finale geraken.

Wed nu op het Wereldkampioenschap basketbal!

Frankrijk

Het beste resultaat dat de Franse nationale basketbalploeg ooit behaalde was een bronzen medaille. Dat was de vorige keer, in 2014. Het is opmerkelijk dat het precies het Franse team was dat erin slaagde om titelverdediger en recordhouder VS af te stoppen. Dit heeft Les Bleus niet alleen vleugels, maar ook een indrukwekkende kans van @2.60 op eindwinst gegeven…

Wed nu op het Wereldkampioenschap basketbal!


Archieven en ander nieuws